به گزارش ایبِنا، فرابورس ضمن میزبانی از دادوستد ۸ میلیارد و ۱۴۲ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲۶ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال طی چهار روز کاری هفته منتهی به دهم خردادماه، رخدادهای متنوعی را نیز همچون عرضه اولیه سهام ۲۰ درصد ۲ شرکت و قطعیت عرضه عمده ۳.۴۹ درصد از سهام غیرمدیریتی شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه به ارزش ۸۳۱ میلیارد ریال در بازار دوم تجربه کرد.
افزایش ۱۲۹ واحدی آیفکس
بر اساس این گزارش، شاخص کل فرابورس که در روز انتهایی هفته گذشته در ارتفاع ۲۶۷۱ واحدی ایستاده بود، توانست در هفته جاری با ثبت بازدهی هفتگی ۵ درصدی سقفشکنی کند و با صعود ۱۲۹ واحدی از ارتفاع تاریخی ۲۸۰۰ واحدی عبور کند. بدین ترتیب بازدهی این نماگر از آغاز سال ۹۸ به ۲۴ درصد رسید.
عملکرد بازار اول و دوم
بازارهای اول و دوم فرابورس در هفتهای که پشت سر گذاشتیم به ترتیب میزبان دادوستد ۴۵۷ و ۵۲۶۳ میلیون سهم به ارزش ۱۷۷۳ و ۱۱ هزار و ۱۴۵ میلیارد ریال بودند که با وجود کم شدن تعداد یک روز معاملاتی در مقایسه با هفته گذشته، بازار اول کاهش کمتر از ۱۰ واحدی را در حجم و ارزش مبادلاتی تجربه کرد. بازار دوم نیز افزایش ۱۰۰ و ۵ درصدی این متغیرها را شاهد بود.
وضعیت بازار پایه
در همین حال بازار پایه جابهجایی ۲۲۸۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد ریال را تجربه کرد. از سوی دیگر در بازار شرکتهای کوچک و متوسط شاهد جابهجایی ۲/. میلیون سهم به ارزش یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال بودیم.
بازار ابزارهای نوین مالی
همچنین در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس نیز اوراق بدهی با بیشترین استقبال از سوی معاملهگران روبهرو شد به گونهای که نقلوانتقال این اوراق میان معاملهگران به دادوستد ۵ میلیون و ۳۱۰ هزار ورقه به ارزش ۴ هزار و ۴۷۳ میلیارد ریال انجامید.
صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله
در این میان، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله جایگاه دوم را به لحاظ حجم و ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند. بدین ترتیب ۱۱۸ مییون ورقه ETF به ارزش ۲۱۵۷ میلیارد ریال و ۳۶/. میلیون ورقه تسه به ارزش ۱۷۶ میلیارد ریال در طول هفته جاری خریدوفروش شد.
ارزش معاملات خُرد
از سوی دیگر ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات در بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و SME به ۱۶ هزار و ۳۵۶ میلیارد ریال رسید که از این میزان گروه «محصولات شیمیایی» با ارزش معاملاتی به میزان ۲۰۵۸ میلیارد ریال بیشترین سهم از ارزش کل معاملات را در میان صنایع فرابورسی به خود اختصاص داد. معاملات این گروه ۱۳ درصد از ارزش کل مبادلات را در اختیار گرفت.
پذیرش اسناد خزانه اسلامی در ۷ نماد
بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس میزبان ۷ سری از اسناد خزانه اسلامی در نمادهای«اخزا ۷۱۹ تا اخزا ۷۲۳» به ارزش جمعا بیش از ۱۲۱ هزار و ۸۹۱ میلیارد ریال بود. ناشر این اوراق وزارت امور اقتصادی و دارایی به نمایندگی از دولت است که موضوع انتشار آنها تسویه بدهیهای بندهای «ب»، «ه» و «م» تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور است.
شایان ذکر است که در میان اخزاهای پذیرششده «اخزا۷۱۹» دارای کمترین زمان باقیمانده تا سررسید این اوراق است و در آبانماه سال جاری سررسید میشود. به جز این نماد معاملاتی، مابقی این اوراق در ماههای خرداد، تیر، مرداد، مهر و آبان سال ۱۴۰۰ سررسید خواهند شد.