25 خرداد 1398 - 08:55
آمار معاملات هفتگی نشان داد:

بازدهی ۳ درصدی ارزش بازار فرابورس

ارزش بازار فرابورس در پایان معاملات هفته منتهی به چهارشنبه ۲۲ خردادماه، رشد ۳.۲ درصدی را نسبت به هفته دوم خرداد ماه تجربه کرد و بازدهی خود را از ابتدای سال به ۲۱ درصد رساند.
کد خبر : ۱۰۰۸۹۶
فرابورس

به گزارش ایبِنا، به موازات رشد ارزش بازار فرابورس، آیفکس نیز با قرارگیری در ارتفاع ۲۹۵۷ واحدی بازدهی ۳۱ درصدی را از آغاز سال ۹۸ ثبت کرد. بر اساس این گزارش، در کنار رشد ۴۷ واحدی شاخص کل طی هفته گذشته، متغیرهای حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات کل بازارهای فرابورس به ترتیب ۹۵، ۷۳ و ۵۵ درصد افزایش یافت.


بدین ترتیب معامله‌گران با دست به دست کردن ۱۴ هزار و ۳۰۸ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۲ هزار و ۹۶۳ میلیارد ریال در ۸۹۷ هزار نوبت معاملاتی، سبزپوشی بازارهای فرابورس را طی هفته گذشته  کاری رقم زدند.


در ۵ روز کاری هفته گذشته  به طور میانگین روزانه ۲۸۶۱ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۸ هزار و ۵۹۲ میلیارد ریال دادوستد شده است و تمامی بازارهای فرابورس به استثنای بازار سوم عملکرد مثبتی را از خود نشان داده‌اند.


معامله‌گران طی سومین هفته کاری خردادماه در بازار اول ۹۵۵ میلیون سهم به ارزش ۴ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال و در بازار دوم ۶ هزار و ۴۴۷  میلیون سهم به ارزش ۱۷ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال را جابه‌جا کردند که به ترتیب از رشد ۱۰۹ و ۲۵۴ درصدی حجم و افزایش ۱۸۲ و ۱۵۰ درصدی ارزش معاملات در بازارهای اول و دوم نسبت به هفته دوم خردادماه حکایت دارد.


بازار پایه نیز شاهد افزایش حدود ۴۰ درصدی حجم و ارزش مبادلات خود بود و هر سه تابلو معاملاتی آن سبزپوش بودند. این بازار میزبان نقل‌وانتقال ۶ هزار و ۷۰۰ میلیون سهم به ارزش ۱۲ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال بود.


عرضه ۳ اخزا


همچنین مبادلات اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی طی هفته گذشته  به نقل‌وانتقال ۱۹۲ میلیون ورقه به ارزش ۸ هزار و ۱۱۴ میلیارد ریال منتهی شد که بیشترین ارزش مبادلاتی در این بازار در اختیار اوراق بدهی قرار داشت.


این صدرنشینی اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی تا حدی نیز تحت تاثیر عرضه ۳ اسناد خزانه اسلامی در نمادهای معاملاتی «اخزا ۷۲۳، ۷۲۰ و ۷۱۸» بود که به ترتیب با قیمت‌های ۶۳۰، ۶۵۱ و ۶۴۰ هزار ریال کشف قیمت شدند.


تمامی این سه اخزا در قالب بودجه سال ۹۷ از سوی وزارت اقتصاد منتشر شده و طی خرداد تا آبان‌ماه سال ۱۴۰۰ سررسید می‌شوند؛ ضمن آنکه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه عامل پرداخت در سررسید محسوب می‌شود.


از سوی دیگر نگاهی به عملکرد ابزارهای معاملاتی در بازار ابزارهای نوین مالی نسبت به هفته گذشته حاکی از آن است که افزایش ارزش معاملات اوراق بدهی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن به ترتیب  ۵، ۱۲ و ۵۲ درصد و افزایش حجم معاملات این سه ابزار به ترتیب ۹، ۴۶ و ۵۱ درصد بوده است. بدین ترتیب اوراق تسهیلات مسکن با افزایش بیش از ۵۰ درصدی حجم و ارزش مبادلات، بیشترین رشد هفتگی را در بازار ابزارهای نوین مالی تجربه کرده است.


گروه هتل و رستوران صدرنشین صنایع


در میان معاملات خرد بازار سهام، گروه هتل و رستوران با ثبت ارزش سه هزار و ۹۷ میلیارد ریالی و در نتیجه در اختیار گرفتن ۱۱ درصد از ارزش کل این معاملات، در صدر جدول ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت قرار گرفت.


در جایگاه‌های دوم تا چهارم نیز نام گروه‌های فلزات اساسی؛ محصولات شیمیایی؛ انبوه‌سازی، املاک و مستغلات و حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات به ترتیب با سهم ۹، ۹ و ۸ درصدی از ارزش کل به چشم می‌خورد. در مجموع ارزش معاملات خرد بازار سهام طی هفته جاری به ۲۸ هزار و ۶۵۹ میلیارد ریال رسید.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر