به گزارش ایبِنا، فرهاد دژپسند طی سخنانی در جلسه شورای راهبری هستههای اندیشهورزی وزارت امور اقتصادی و دارایی که با حضور، روسا، دبیران و برخی از معاونین و مسئولین وزارتخانه مزبور برگزار شد، اظهار داشت: از ابتدای طرح موضوع تشکیل هستههای اندیشهورزی، اصرار ما بر این بود که ترکیب اعضای هستهها را تنها خودمان تعیین نکنیم. به همین خاطر، از کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی، دانشکدههای اقتصاد، مدیریت و حسابداری، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران به عنوان نمایندگان متشکل بخش خصوصی، درخواست کردیم نمایندگان خود را برای حضور در هستههای اندیشهورزی به ما معرفی کنند. چون معتقدیم آنها خود بهتر به این موضوع واقفند که کدام افراد، برای حیطه کاری ما مناسبتر هستند. هر چند در این بین مواردی هم بود که به طور مستقل، از صاحب نظران برجسته برای حضور در هستههای اندیشه ورزی دعوت به عمل آوردیم.
وی افزود: یکی از زمینههای مورد تاکید ما در ارتباط با کارکرد هستههای اندیشهورزی، ارائه ایدههای مناسب برای اجرایی کردن فعالیتهای ذاتی وزارت اقتصاد و نیز مواجهه با شرایط اقتصادی روز کشور، مثل شیوههای تامین مالی در شرایط تحریم و کنار گذاشتن محدودیتهای بوجود آمده در مبادلات ارزی است.
دژپسند تصریح کرد: از نظر ما، هستههای اندیشهورزی، به هیچ وجه یک ابزار صرف برای ارزیابی فعالیتهای وزارت اقتصاد نیستند، اگر چه، یکی از کارکردهای آنها همین است. وزیر اقتصاد با بیان اینکه هستههای اندیشهورزی میتوانند محلی برای بررسی طرحها و پیشنهادات درون و بیرون دولت، در فضایی به دور از تعصب و حساسیتهای موجود باشند، اظهار داشت: بعضا پیش آمده است، مواردی که برخی دلسوزان، طرحهایی به منظور حل سریع مشکلات کشور ارائه دادهاند ، را جهت بررسی، به هستههای اندیشهورزی ارجاع داده و نظر نهایی را از آنها گرفتهایم.
وی افزود آن نکته ای که در این فرآیند حائز اهمیت است آن است که در اینجا دیگر دولت و وزارت اقتصاد نیست که نظر میدهد؛ بلکه یک جمع مستقل تخصصی و طبیعتا فارغ از تعصبات و جانبداریهای احتمالی است که به بررسی پیشنهادات پرداخته و در ادامه احتمال پذیرش نظر آنها از سوی دیگر صاحب نظران بسیار بیشتر است.
دژپسند با بیان اینکه ما در کارهای پژوهشی و دانشگاهی، لزوما دنبال تایید اقدامات دولت و وزارت اقتصاد نیستیم، تصریح کرد: چه بسا گاهی باید جلوی برخی رویههای خطا گرفته شود که این خود، نوعی حرکت رو به جلو محسوب می شود.
وزیر اقتصاد با تشریح چگونگی انتخاب ترکیب روسا، نایبان رییس و دبیران هسته های اندیشه ورزی، بر لزوم جمع بندی صحیح و مناسب موضوعات و مباحث جلسات هسته ها از سوی ایشان و نیز پیگیری سرانجامِ مصوبات و خروجیهای جلسات توسط معاونت مربوطه در وزارت اقتصاد تاکید کرد.
دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود، حیطه فعالیت هسته های اندیشهورزی که بالغ بر ۲۰۰ نفر از صاحب نظران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اساتید دانشگاه ها، نمایندگان بخش خصوصی و همکاران وزارت اقتصاد و دیگر دستگاه های اجرایی کشور در جلسات آن حضوری مستمر و فعالانه دارند را، کلیه وظایف و ماموریتهای وزارت اقتصاد به عنوان متولی اقتصاد کشور عنوان و بر برگزاری منظمتر جلسات هستههای اندیشهورزی تاکید کرد.
این گزارش حاکی است، در این جلسه، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و خروجیهای هستههای اندیشهورزی وزارت اقتصاد، اعضای جلسه به طرح نظرات و پیشنهادات خود به منظور بهبود عملکرد هستههای مذکور پرداختند.