به گزارش خبرنگار ایبِنا، هیات وزیران در جلسه ۱۶ تیر ۱۳۹۸ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و به استناد بند (ب) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور، آییننامه اجرایی این تبصره را با هدف تعیین منابع و مصارف یارانه تصویب کرده است.
براساس این آئین نامه اجرایی، دولت موظف است با استفاده از تمامی بانک های اطلاعاتی در اختیار، نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه بگیران اقدام کند.
از سوی دیگر نرخ سوخت تحویلی پتروشیمی ها از ۱۳۲۰ ریال به ۲۶۰۰ ریال افزایش یافته و بانک مرکزی مکلف شده است تا تمامی حساب های مربوط به شرکت های زیرمجموعه ۲ وزارتخانه نفت و نیرو را در شبکه بانکی مسدود کرده و تمامی حساب های آنها نزد بانک مرکزی باشد.
در ماده سوم این آئین نامه اجرایی مصارف هدفمندی یارانه ها براساس جدول تبصره ۱۴ اعلام شده که به شرح زیر است:
۱-مبلغ ۴۱۱ هزار میلیارد ریال با اولویت برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها.
۲-مبلغ ۸۴ هزار میلیارد ریال برای پرداخت نقدی جهت کمک به کاهش فقر مطلق خانوارهای هدف و بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست. شیوه نامه اجرایی این ماده توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آئین نامه تهیه و ابلاغ می شود.
در تبصره این بند توضیح داده شده است که مبلغ ۳هزار میلیارد ریال از اعتبار این بند برای بیمه تامین اجتماعی زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست (از ابتدای سال ۹۸) اختصاص می یابد.
۳-مبلغ ۴۹ هزار میلیارد ریال به منظور اجرای ماده ۴۶ قانون تنظیم (۲) در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می گیرد تا برای اجرای بیمه افراد فاقد بیمه سلامت از طریق بیمه سلامت ایران، کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های وابسته به آن وزارتخانه، حفاظت و حمایت مالی از بیماران صعب العلاج و خاص هزینه کرده و گزارش عملکرد مربوط را به طور ماهیانه به سازمان هدفمندسازی یارانه ها ارائه کند.
در تبصره این بند نیز آمده است که سازمان هدفمندسازی یارانه ها موظف است اعتبار مذکور را متناسب با دریافتی به ردیف درآمد اختصاصی (۱۳۰۴۲۸) مندرج در جدول شماره (۵) قانون نزد خزانه داری کل کشور واریز کند.
۴-مبلغ ۶۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال بابت خرید تضمینی گندم و یارانه نان. به استناد جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۴)، از ابتدای سال ۱۳۹۸ یارانه آرد صنف و صنعت حذف و منابع حاصل از آن به خرید تضمینی گندم اختصاص می یابد.
۵-مبلغ ۲۱ هزار و ۱۶۵ میلیارد ریال برای اجرای ردیف (۲۲) پرداختی های (مصارف) جدول تبصره (۱۴) به شرح ماده (۵) این آئین نامه.
در ماده چهارم آئین نامه اجرایی هیات وزیران نیز تاکید شده است که سازمان برنامه و بودجه مجاز به جابه جایی تا سقف ۱۰ درصد هریک از ردیف های مصارف ماده سوم این آئین نامه از محل کاهش سایر مصارف ماده مذکور است.
در ماده پنجم این آئین نامه اجرایی نیز سازمان برنامه و بودجه مجوز گرفته است تا در راستای اجرایی شدن ردیف (۲۲) پرداختی های (مصارف) جدول تبصره (۱۴)، اعتبار بند (۵) ماده (۳) این آئین نامه را به مصارف جدول زیر اختصاص دهد: