در همین زمینه رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: هدف از این تخصیص، تثبیت و حمایت از بازار در زمان نیاز است. براساس این گزارش، پیش از این هم کاهش ۲۰ درصدی کارمزد معاملات از سوی سازمان بورس به مدیران عامل بورس، فرابورس، سپرده گذاری مرکزی، مدیریت فناوری و رایان بورس اعلام شده که از اول مرداد اجرایی خواهد شد.
همچنین معادل ۳۰ درصد از درآمد ناشی از کارمزد معاملات سهام و حق تقدم سهام به صورت روزانه در صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه سرمایه گذاری می شود.
حمایت دولت از بازار سرمایه
برپایه این گزارش، قالیباف اصل با اعلام اینکه بر خلاف گذشته که عمده تامین مالی از طریق بانکها و وام بود، بیشترین تامین مالی از طریق بازار سرمایه انجام میشود و دولت از مشتریان بزرگ بازار سرمایه در تامین مالیاست به ایرنا گفت : مهمترین حمایت دولت، ایجاد شفافیت اقتصادی و مربوط به متغیرهای شرکتها و صنایع متقاضی ورود به بورس است و هر میزان که فضای کسب و کار بهبود یابد و اقتصاد به سمت شفافیت پیش رود، میتوان به عنوان بزرگترین حمایت دولت از بازار سرمایه تلقی کرد.
صندوقهای ETF از جمله مباحث مهمی است که دولت پیگیر عرضه آن است که میتوان آن را نقطه عطفی در این بازار دانست. نخستین مرحله از صندوقهای ETF دولتی که مربوط به نمادهای بانکی و بیمهای بود انجام شد و تاکنون با رشد بیش از دو برابری همراه بوده است.
عرضه دو صندوق دیگر پالایشیها (شامل پالایشگاه های تهران، بندرعباس، اصفهان و تبریز) و خودرو و فلزیها (ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه و ملی مس در بورس باقی مانده که پیگیر عرضه آن در بورس هستیم و به محض ارائه درخواست، در بازار سرمایه ورود خواهند کرد.