20 فروردين 1400 - 11:39
یک نماینده مجلس:

قطع وابستگی کامل به نفت ممکن نیست/ منابع جایگزین کاهش درآمد دولت

یک نماینده مجلس گفت: در حال حرکت به سمت و سویی هستیم که در نهایت وابستگی به نفت را کاهش می‌دهد، ولی به طور کامل این امر امکان‌پذیر نیست.
کد خبر : ۱۲۳۲۴۲
جعفر قادری

جعفر قادری، نماینده مجلس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایبِنا درباره منابع جایگزین درآمدی دولت با توجه به کاهش درآمد ارزی و فروش نفت گفت: نمایندگان مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه محل درآمد دولت را در جاهای مختلفی مانند مالیات، فروش نفت و دیگر موارد در نظر گرفتند، حتی نسبت به کسری آن هم بی‌اعتنا نبودند و چنین مقرر شد تا از طریق اسناد خزانه یا اوراق بدهی تامین شود.


وی در ادامه اضافه کرد: نکته‌ای که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد، تاثیر قرار داد راهبردی بلندمدت با چین است که شرایط را کمی تغییر داد. به این معنا؛ با توجه به توافقنامه فوق مشکل فروش نفت تاحدودی برطرف خواهد شد و منابع پیش‌بینی شده در بودجه از این طریق تحقق می‌یابد، اما در کنار مسئله مورد اشاره باید فعالیت‌های اقتصادی براساس مقررات و دستورالعمل‌های ضروری نیز که همان مانع‌زدایی است را رونق دهیم زیرا با رونق و شکوفایی بخشی از منابع مالی فعالیت‌های اقتصادی تامین خواهد شد.


این نماینده مجلس در این خصوص یادآور شد: بارها بر این نکته تاکید شده که برای کسب رونق اقتصادی باید بخشی از فعالیت‌ها به بخش های غیردولتی واگذارشود زیرا از این طریق با کاهش هزینه‌های دولت، تحرک اقتصادی افزایش خواهد یافت. البته شرایط سختی بر کشور حاکم است و این مسئله برکسی پوشیده نیست که این احتمال وجود دارد منابع پیش‌بینی شده در بودجه محقق نشود، اما بخش‌های عمرانی توانایی جبران را دارد و باید از آن‌ها بهره برد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه تاکید کرد: رشد بخش عمرانی همانطور که در بالا هم مورد اشاره قرار گرفت با فعالیت بیشتر قسمت‌های غیردولتی توانایی جبران کاستی‌ها را دارد زیرا هم کار را سریعتر می‌تواند به پیش ببرد و هم اینکه هزینه‌های جاری دولت با توجه به اینکه بخشی از حقوق‌بگیران حذف خواهند شد، برای دولت کم می‌شود، البته با تمام این موارد در شرایط موجود صرفه‌جویی و کسب درآمد از راه‌هایی مانند مالیات برای طی این دوران را باید به طور جدی در دستور کار قرار داد.


قادری در ادامه ضمن اشاره به توافقنامه بین ایران با چین افزود: متن توافقنامه بین ایران و کشور چین هنوز منتشر نشده، اما از بحث‌های کلی که درباره آن مورد اشاره قرار گرفته، می‌توان نتیجه گرفت از آنجا که به عنوان یک سند راهبردی تلقی می‌شود، جهت‌گیری‌ها را مشخص ساخته است.


وی درباره نگاه منبع درآمدی به فروش نفت با توجه به شرایط موجود ابراز کرد: چاره‌ای جز اینکه در کوتاه مدت از فروش نفت بهره ببریم، نداریم. در عمل در حال حرکت به سمت و سویی هستیم که در نهایت وابستگی به آن را کاهش می‌دهد، ولی همانطور که اشاره کردم به طور کامل این امر امکان‌پذیر نیست و از سر ناچاری باید در کوتاه مدت از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.


این نماینده مجلس درباره درآمد ارزی کشور نیز تصریح کرد: چنانچه فعالیت اقتصادی در نتیجه چنین توافقنامه‌هایی (ایران و چین) بالا برود و تحولی در فضای موجود به وجود آید، درآمدهای ارزی هم در آینده دچار تغییر مثبتی خواهد شد.

ارسال‌ نظر