به گزارش خبرنگار ایبِنا، شاپور محمدی صبح امروز (یکشنبه) و در سومین همایش مالی اسلامی که با حضور داود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات رییس انجمن مالی اسلامی در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، گفت: در قانون اساسی قید شده که تمامی معاملات باید شرعی باشند و ما در سازمان بورس وظیفه خود می دانیم که هیچ ابزاری را معرفی نکنیم که اسلامی نباشد.
وی افزود: بعد از تصویب قانون توسعه ابزارها، فرصت بیشتری به وجود آمد که ابزارهای جدید اسلامی را وارد بازار سرمایه کنیم.
رییس سازمان بورس افزود: اوراق مشارکت قدیمی ترین این ابزارهاست؛ سال قبل سازمان بورس مجوز اوراق مرابحه را برای دارو و وزارت بهداشت صادر کرد.
محمدی خاطرنشان کرد: اسناد خزانه اسلامی با همفکری حجت الاسلام سیدعباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی در حاشیه قانون رفع موانع تولید به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: یکی از قانون هایی که در حال کار بر روی آن هستیم، صکوک اجاره است اما از آنجایی که این صکوک نیاز به بیمه و سند دارند، مقداری مشکل است.
رییس سازمان بورس اعلام کرد: صکوک استثنا از ابزارهای جالبی است که مجوزهای لازم برای انتشار آنها را اخذ کرده ایم.
محمدی ادامه داد: اوراق منفعت اخیرا در کمیته فقهی بورس مطرح شد و بحث های دامنه داری دارد و امروز امکان استفاده از آن در کشور وجود دارد.
رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: از جمله دیگر ابزارها، اختیار خرید و فروش و فروش تبعی است و کمیته فقهی بر روی ابزار فروش تبعی نیز کار کرده است.
وی تصریح کرد: در سه ماه گذشته کمیته فقهی سازمان بورس بحث های اوراق جعاله را آغاز کرده است.
محمدی اعلام کرد: ٣٥ هزار میلیارد تومان اوراق در سال ٩٥ منتشر شد که رشد جهشی داشت؛ پیش بینی ما برای سال جاری این است که رقم اوراق دولتی به ٣٤ هزار میلیارد تومان برسد.
**نظارت های شدید بر صندوق ها
رییس سازمان بورس اوراق و بهادار تهران اعلام کرد : صندوق های سرمایه گذاری بشدت با نظارت های مستمر مورد کنترل قرار می گیرند.
محمدی در سومین همایش مالی اسلامی اظهار داشت: قواعد مناسبی برای صندوق ها طراحی و اجرا شده به طوری که حجم سپرده گذاری های این ابزارهای مالی به ۷۰ درصد رسیده در حالی که الزام سازمان بورس ۵۰ درصد است.
رییس سازمان بورس در ادامه گفت : صندوق های سرمایه گذاری از تضمین پرداخت سودهای نامتعارف منع شده اند و باید نرخ های شورای پول و اعتبار رعایت شود.
کنترل نرخ ها در ۳ حوزه اصلی
محمدی اظهار داشت : باید در ۳ حوزه اصلی و مهم ( بازار پول، بازار سرمایه و بیمه) نرخ ها کنترل شود تا از آسیب و اختلال های پیشین در نظام مالی کشور جلوگیری شود.
این مقام رسمی در خصوص جذب سرمایه های خارجی گفت ؛ تلاش برای ورود سرمایه گذاران خارجی با ابزارهای مالی اسلامی می تواند یک فرصت سازی تازه در اقتصاد کشور ایجاد کند و بازار سرمایه بسترهای لازم را ایجاد کرده است.
راهبرد انجمن مالی اسلامی
وی گفت : انجمن مالی اسلامی جایگاه خوبی دارد و تا به امروز فرهنگ سازی های خوبی صورت گرفته تا ابزارهای اسلامی بهتر شناخته شود اما باید کارهای بیشتری صورت بگیرد چرا که نیازمند تحلیل های بنیادی و جواب قانع کننده برای سرمایه گذاری خارجی ها هستیم تا مجاب شوند با ابزارهای اسلامی در ایران سرمایه گذاری کنند.