25 بهمن 1396 - 12:32

فراگیری برات الکترونیکی در مبادلات طی دو سال آتی

عضو هیات‌مدیره بانک ملی گفت: تأمین مالی در سککوک با بهره‌مندی از ابزار برات و خدمات صندوق‌های تضمین صورت می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود در کمتر از دو سال این سامانه در مبادلات مالی آحاد جامعه فراگیر شود.
کد خبر : ۸۲۱۱۴
رونمایی از طرح ویژه مسکن بانک ملی ایران

مسعود خاتونی در مصاحبه با خبرنگار ایبِنا در خصوص سامانه سککوک که در ایام دهه فجر در بانک ملی رونمایی شد، اظهار داشت: سامانه سککوک بانک ملی که با مشارکت شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن طراحی و اجرایی شده است با توجه به مزایا و ارزش‌افزوده‌هایی که در بخش تأمین مالی بنگاه‌های کوچک فراهم می‌کند در کمتر از دو سال آینده در کشور فراگیر خواهد شد.


وی تصریح کرد: موضوع تأمین مالی همواره یکی از مشکلات بنگاه‌ها به‌منظور راه‌اندازی و تأمین سرمایه در گردش ازاین‌رو ایجاد سامانه و پلتفرم‌های نوین برای تأمین مالی می‌تواند منجر به افزایش تولید، راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوین و همچنین ایجاد اشتغال پایدار در کشور شود.


خاتونی یادآور شد: " سککوک" یکی از سامانه‌هایی است که با ایجاد یک زنجیره تولید تا مصرف و همچنین تأمین مالی در تمام بخش‌ها ازجمله تأمین مواد اولیه و ایجاد اعتبار برای مصرف‌کنندگان به‌منظور خرید محصولات این سامانه از طریق ابزار برات الکترونیکی و با ضمانت صندوق‌های تضامین می‌تواند نقش مؤثری در شکوفایی اقتصادی کشور داشته باشد.


عضو هیئت‌مدیره بانک ملی با اشاره به ارزش‌افزوده‌هایی که سککوک در نظام مالی کشور ایجاد می‌کند، اذعان داشت: با توجه به مزایای استفاده از این سامانه پیش‌بینی می‌شود که تمام بانک‌ها مشتاق پیوستن به این سامانه هستند و همچنین کسب‌وکارها نیز درخواست همکاری با این سامانه را خواهند داشت.


صدور و گردش ۴۰۰ میلیون برات در سامانه سککوک


خاتونی با تأکید بر فرآیندی که در سامانه سککوک شکل‌گرفته است، گفت: بانک ملی با توان بالا به این فضا واردشده است که فضای تعاملی و به‌صورت کسب‌وکار است و تاکنون که در حدود دو ماه از فعالیت این سامانه می‌گذرد معادل ۴۰۰ میلیون برات در این سامانه صادر و در گردش است.


وی افزود: امیدوار هستیم در کمتر از یک ماه آینده فعالیت این سامانه با افزایش قابل‌توجه مواجه شود و در اختیار تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و بازیگران قرار بگیرد.


خاتونی یادآور شد: در سامانه سککوک قابلیت استفاده از برات و انجام تعاملات با این ابزار مالی تعاملات وجود دارد و همچنین بهره‌برداری از خدمات صندوق‌های تضمین در سککوک فراهم‌شده است ازاین‌رو، ورود و فعالیت بانک ملی در این سامانه منجر به اعتماد و استقبال فراگیر از آن می‌شود.


اتصال کارت های اعتباری بانک ملی به سامانه سککوک


وی اظهار داشت: کارت‌های اعتباری بانک ملی با راه‌اندازی این سامانه به‌طور کامل به آن متصل شده‌اند و به‌تدریج کارت‌های یونیک تولید می‌شود که بتواند در این سامانه به‌صورت کلوز لوپ قرار بگیرد تا بتوان فضایی برای کسب‌وکارهای فعال در این سامانه ایجاد کرد تا با اطمینان خاطر در این سامانه فعالیت و شکوفایی اقتصادی کشور را رقم بزنند.


استفاده از رمزهای یک‌بارمصرف راهکاری برای افزایش امنیت بستر کدهای دستوری


خاتونی همچنین با اشاره به اپلیکیشن "ملی‌ات" در بانک ملی گفت: رونمایی از رمزهای یک‌بارمصرف در این اپلیکیشن که هم شامل رمز اول و دوم می‌شود و هرکدام از این رمزها تنها بیشتر از یک دقیقه قابلیت بهره‌برداری ندارند ازاین‌رو دیگر نگرانی در خصوص کپچر کردن، رؤیت رمزها در پرداخت‌های موبایلی با این روند وجود ندارد.


وی در پاسخ به این پرسش که اخذ رمز یک‌بارمصرف با استفاده از اپ "ملی‌ات"در پرداخت‌های موبایلی و در بستر کدهای USSD در بانک ملی رونمایی شده و در دیگر بانک‌ها به‌منظور ایجاد امنیت در بستر کدهای دستوری با توجه به این‌که تمام کارشناسان به امنیت نداشتن این بسترتایید دارند باید چه راهکاری در پیش بگیرند؟، گفت: شبکه بانکی زمانی که احساس می‌کند به بستر ناامن گره‌خورده است باید به دنبال تولید سرویس‌هایی حرکت کنند که ریسک استفاده از این بستر ناامن را کاهش دهد ازاین‌رو در بانک ملی با درک این نیاز در حدود یک سال است بر روی سامانه "ملی‌ات" که یکی از سرویس‌های شاخص آن، تولید رمز یک‌بارمصرف است کارکرده و در ایام دهه فجر نیز از این سامانه با حضور مدیرعامل بانک ملی رونمایی کرد که امیدواریم بانک‌ها دیگر نیز تا زمانی که تراکنش‌ها از بستر USSD انجام می‌شود به دنبال راهکارها امنیتی برای کاهش ریسک در این بخش و صیانت از حفظ اطلاعات کارت‌های بانکی مشتریان باشند.


ارسال‌ نظر