26 فروردين 1397 - 09:56
در گفتگو با ایبِنا اعلام شد:

تکرار زدگی آفت نوآوری در صنعت بانکی

مشاور بانک مرکزی در حوزه فناوری اطلاعات با بیان اینکه تکرار زدگی آفت نوآوری است، گفت: مهم‌ترین موضوعی که صنعت پرداخت در سال ۹۷ باید مدنظر قرار دهد، فناوری‌های نوین و تعریف رابطه هر شرکت با آن است.
کد خبر : ۸۴۴۹۸
محمد گرکانی نژاد

محمد گرکانی نژاد در گفتگو با خبرنگار ایبِنا افزود: شناخت مدل تجاری فناوری‌ها نوین با توجه به فراگیر شدن پهنای باند اینترنت بر روی تلفن‌های همراه هوشمند که مورد استفاده اکثریت مردم است امروز ضروری در صنعت بانکداری و پرداخت به‌ حساب می‌آید.


وی اظهارداشت: با توجه به امکان کلاد و امکاناتی که فناوری اینترنت اشیاء و دیگر فناوری‌هایی نوین در اختیار کسب‌ و کارها قرار می‌دهند به‌ تبع در صنعت پرداخت اتفاقاتی در حال رخ دادن است که بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت باید مدل درآمدی جدیدی را در این تغییرات نوآورانه برای خود تعریف کنند.


این کارشناس صنعت پرداخت اذعان داشت: بانک‌ها و شرکت‌های فعال در صنعت پرداخت باید جایگاه خود را در روند فناوری‌های نوین بشناسند زیرا با تغییراتی که در این روند رخ می‌دهد ساختار فعلی به هم می‌ریزد از اینرو به‌تبع آن مدل تجاری و درآمدی بانک‌ها و شرکت‌های فعال در صنعت پرداخت نیز تغییر و دچار تحولاتی خواهد شد.


انتظارات مردم از صنعت بانکی با ورود فناوری های نوین افزایش یافته است


گرکانی نژاد خاطرنشان کرد: اکنون اکثریت مردم جامعه از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند که در واقع هویت آنها بر روی گوشی‌هایشان قرار دارد بدین معنا که هویت هر فرد گوشی موبایل وی به‌ حساب می‌آید که این تغییر منجر به ایجاد یکسری انتظارات از صنعت بانکی و پرداخت می‌شود که باید برآورده شود.


وی با بیان اینکه با ورود فناوری‌های نوین سبک زندگی مردم تغییر یافته است، گفت: بانک‌ها و شرکت‌ها در این‌ بین باید برای خود مدل درآمدی جدیدی تعریف کنند و جایگاه خود در دنیای فناوری‌های نوین را بازتعریف کنند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند.


گرکانی نژاد تاکید کرد: مهم‌ترین چالشی که هر بانکدار و مدیر یک شرکت فعال در صنعت پرداخت باید مدنظر قرار دهد چگونگی بهره برداری از پتانسیل شرکت‌های استارتاپی و فین تکی و ورود به کدامین بخش از این طیف متنوع است.


فعالیت در بخش نوآوری تنها به حوزه پرداخت متمرکز نشود


مشاور بانک مرکزی در حوزه فناوری اطلاعات اذعان داشت: بخش عمده‌ای از شرکت‌های نوآور و فین تکی روی صنعت پرداخت متمرکز شده‌اند البته طیف‌های دیگری در این بخش وجود دارد که در صورتی‌ که یک بانک و کمپانی بخواهد به طیف‌های دیگر بپردازند باید مشخص شود که کجای آن می‌خواهد فعالیت کند.


وی افزود: موارد گفته‌شده از موضوعات پراهمیتی است که هر مدیر ارشد در حوزه صنعت بانکی و پرداخت با آن درگیر و در سال ۹۷ باید برایش جواب‌های جدی داشته باشد زیرا اگر در سال جاری برنامه مدونی نداشته باشد در سال آینده دیگر نخواهد توانست با مدل فعلی کسب‌ و کار فعالیت خود را ادامه دهد.


گرکانی نژاد در خصوص ابلاغ بخش‌نامه‌های یاران و اصلاحیه آن از سوی بانک مرکزی گفت: با ابلاغ این بخشنامه یکسری بازیگر جدید به‌صورت رسمی وارد حوزه بانکی و صنعت پرداخت‌شده‌اند اما آنچه باید مدنظر قرارداد این است که اغلب فین تک‌ها و شرکت‌های استارتاپی، تنها حول‌ و حوش پرداخت فعالیت می‌کنند در صورتی‌ که موضوعات متنوعی وجود دارد که حتما در حوزه نوآوری باید به آنها نیز پرداخته شود.


کارهای تکراری به اسم نوآوری انجام نشود


وی افزود: چالش اصلی در این بخش، این است که نوآوری باید واقعی باشد زیرا به اسم نوآوری یکسری کارهای تکراری انجام می‌شود که به نظر من حرکت روی روندهای تکراری به نتیجه نمی‌رسد و هزینه‌هایی به شرکت‌ها بدون کسب دستاورد تحمیل می‌کند.


گرکانی نژاد اظهارداشت: ذات نوآوری ساختارشکنی در مدل کسب و کار است از اینرو صنعت فین تک‌ها و استارتآپ ها با عنوان تخریب گر شناخته می‌شوند؛ البته این تخریب، سازنده است بدین معنا که تخریب می‌کند تا مدل‌های جدید، پویا و جذاب‌تری برای مشتری و درآمد بیشتر برای صاحبان ایده به دست آورد که کار بسیار مهمی است.


ایجاد خدمات جدید با ساختار شکنی در نوآوری


وی یادآور شد: یکی از آفت‌ها، تکرار زدگی است بدین معنا که به اسم نوآوری درگیری کارهای تکراری شویم که این خطر بزرگی است زیرا در نوآوری باید خدمات جدیدی با ساختارشکنی برای مشتریان ایجاد شود که مورد استقبال مصرف کنندگان نیز واقع شود.


گرکانی نژاد با تاکید بر اینکه تکرار زدگی آفت نوآوری است، گفت: بانک‌ها و شرکت‌ها در بخش نوآوری باید به‌ صورت مستقل به دنبال افرادی بروند که صاحبان ایده‌های نوآورانه هستند و هیچ مدل اثبات‌شده‌ای در این بخش وجود ندارد و تنها هوش، ذکاوت و توجه واقعی به قواعد و شناخت دقیق‌ مدل‌های تجاری آن بازار، تعیین می‌کند که تصمیمات هر شرکت فناورانه و موفق بوده است یا خیر.


وی افزود: راهکار مشخص و فرموله شده برای موفقیت در اینجا وجود ندارد. البته یکسری روش‌های استاندارد وجود دارد که مثال آن برگزاری رویدادهای مختلف برای جذب افرادی که دارای ایده‌های نوآورانه هستند که به‌صورت روش متداول در این بخش جاافتاده است. البته ذات کارنوآوری، فرمول ناپذیری است از اینرو شناخت و ارزیابی دقیق کسب‌ و کارهای نوآورانه شاید بهترین راهکار در این بخش باشد.


ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر