به گزارش ایبِنا، حسین عبده تبریزی با اشاره به طرح فروش نفت در بازار سرمایه و بورس اظهارداشت: بورس نفت و انرژی ماهیت بین المللی دارد و اصولا هم در بورسهای کالایی مانند بورس نفت، بورس انرژی، فولاد، برق و ... مردم عادی نمیتوانند ورود کنند. وی در ادامه افزود: در بازارهایی مانند بورس انرژی و بورس کالا معمولا کسانی درگیر میشوند که در این کسب و کارها حضور دارند و رقمهای بالایی در اختیار آنها است.
پیشنهاد به تازه واردها
تبریزی در ادامه گفت: مردم عادی شناختی از بورسهای کالایی ندارند و بیشتر درگیر بورس اوراق بهادار میشوند و ما هم به سرمایه گذاران عادی توصیه نمیکنیم که وارد بورس کالا و بورس انرژی شوند حتی ما به تازه واردان توصیه میکنیم از طریق صندوقها به بازار سرمایه وارد شوند تا در شرایط نوسانات بازار دچار زیان نشوند.
عضو شورای عالی بورس ادامه داد: معتقدم بورس نفت را باید در یکی از مناطق آزاد با دسترسی به مقررات وسیعتر نسبت به مقررات جاری کشور راه اندازی کنیم و طبیعی است که بورس نفتی باید در شرایط اقتصادی و روابط بین المللی مناسبتر ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه امروز بهترین زمان برای ایجاد بورس نفت نیست، گفت: به هر حال تشخیص دولت این است که شاید راهاندازی بورس نفت بتواند در فروش نفت کشورمان موثر باشد اما برای فروش نفت از طریق بازار سرمایه حداقل باید بازار منطقهای برای آن ایجاد کنیم که عدهای از خارج از کشور بتوانند نفت ایران را خریداری کنند.
حجم بالای نقدینگی
عضو شورای عالی بورس همچنین درباره حجم بالای نقدینگی در کشور اظهارداشت: متاسفانه بازار پول حجم بالای نقدینگی ایجاد کرده و وجود این حجم از نقدینگیها به دلیل توزیع سودهای موهومی نظام بانکی است.
عبده تبریزی با بیان اینکه اگر نظام بانکی به ایجاد این نقدینگیها ادامه دهد وضعیت اقتصاد کشورمان دشوارتر خواهد شد، گفت: بانک مرکزی باید تلاش کند که بانکها سودی که کسب کردهاند را بین مردم توزیع کنند نه اینکه سودی که به دست نیاوردهاند به اقتصاد تزریق کنند و این زیان بالاتری خواهد داشت. وی همچنین درباره احتمال افزایش نرخ سود بانکی برای جذب نقدینگیهای موجود در بازارها اظهارداشت: تاکنون افزایش نرخ سود بانکی تایید نشده است.