محمدرضا نجفیمنش در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، درباره افزایش قیمت خودرو اظهار داشت: قیمت هر کالا به سه عامل مواد اولیه، دستمزد و هزینههای سربار بستگی دارد؛ تا اردیبهشت ۹۷ مواد اولیه ۷۲ درصد، هزینههای دستمزد ۵۶ درصد و هزینههای سربار ۲۱ درصد افزایش یافته، در نتیجه نمیتوان قیمت را ثابت نگه داشت و به طور طبیعی قیمت افزایش مییابد.
وی افزود: از اردیبهشت تاکنون نیز شاهد آن هستیم که میزان ارز عملا بیش از دو برابر شده و مواد اولیه داخلی نیز هنوز افزایش قیمت رسمی نیافته اما نرخها به طور غیر رسمی در بازار افزایش یافته که با این اتفاقات پیشبینی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت خودرو را خواهیم داشت.
رییس انجمن قطعهسازان درباره مدل عرضه فعلی خودرو که موجب ورود دلالان و سفته بازی به این بازار شده است، گفت: اگر اقداماتی انجام شود که تولید خودرو طبق روال ادامه یابد و قیمتگذاری خودرو در حاشیه بازار باشد این اتفاق رخ نخواهد داد، همانطور که تا سال ۹۰ که قیمتگذاری خودرو در حاشیه بازار انجام میشد، هیچ وقت با چنین مشکلی مواجه نبودیم و حتی سال ۹۰ خودروسازان برای فروش خودرو باید هزینه و تبلیغات میکردند تا با طرحهایی مانند فروش اقساطی بتوانند خودرو را بفروشند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: شورای رقابت باید دست از قیمتگذاری بردارد و تعیین نرخ را به حاشیه بازار بسپرد و حد اعتباری هر یک از شرکتهای خودروسازی نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان بالا رود و از ذینفع واحد خارج شوند تا بتوانند پول قطعهسازان را تعدیل کرده و به موقع پرداخت کنند که در این حالت تولید به میزان مناسب خواهد بود.
وی افزود: البته در کنار آن تحریمهای آمریکا را خواهیم داشت که اگر بتوانیم تحریمهای داخلی را رفع کنیم نگرانی وجود نخواهد داشت و راه مقابله با تحریمهای خارجی را پیدا خواهیم کرد. نجفی منش درباره احتمال هجوم نقدینگیهای سرگردان به سمت بازار خودرو تاکید کرد: با شرایط فعلی این امکان وجود دارد اما اگر قیمتگذاری خودرو به حاشیه بازار واگذار شود این اتفاق رخ نخواهد داد.