به گزارش ایبِنا، حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصیسازی در نشست رونمایی از فاز نخست سامانه مولدسازی داراییهای دولت گفت: براساس دستور وزیر اقتصاد، روز گذشته فاز اول آماده رونمایی بود. به دلیل شلوغی و فضای خبری که در روز ۲۲ بهمن بود، مقرر شد تا امروز از این سامانه رونمایی شود. آماده شنیدن همه نظرات و نقدها جهت ارتقا این سامانه هستیم.
وی افزود: در حال حاضر تمام اطلاعات و تحلیلها و فرآیندها که تا امروز مصوب شده در این سایت قابل مشاهده است. به تدریج که مصوبات افزایش پیدا میکند اطلاعات آن در اختیار مردم قرار میگیرد. در پشتیبانی این سایت موارد مربوط به روشهای مولدسازی و شناسایی اموال در اتصال سامانه با سادا تقویت خواهد شد.
جزییات اطلاعات موجود در سامانه مولدسازی
مهدی طریحی مسئول ایجاد این سامانه با تاکید براینکه این سامانه در مدت کوتاهی ایجاد شده است، گفت: در سامانه اطلاعات جلسات به ریز قرار گرفته است. در توضیحات، هر یک از داراییها قابل مشاهده هستند. آییننامهها و نقشه جامع مولدسازی در سایت قرار گرفته است. مصوبه مربوط به سران سه قوه نیز در بخش مصوبات قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: همچنین فرآیندهای چندگانه مربوط به مولدسازی در یک زبانه سایت قرار گرفته است. در بخش اموال مازاد اطلاعات مربوط به اموال دو وزارت آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی به تفکیک استان در این بخش قرار گرفته است. نقشه داراییها در حال حاضر در حوزه شهر تهران تکمیل شده است و در سایت قابل مشاهده است. هدف گزارشات مردمی نیز این است که افرادی که اطلاعاتی در خصوص اموال مازاد دولت دارند در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار دهند.
لازم به ذکر است، آدرس سایت مولدسازی pga.ipo.ir در نظر گرفته شده است و امکان دسترسی عموم مردم به آن وجود دارد.
قربانزاده رییس سازمان خصوصیسازی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد شرایط واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و احتمال بروز تبانی براساس ملاحظات واگذاری این دو باشگاه گفت: تبانی همیشه ممکن است و همین امروز نیز برخی از تیمها مالکیت دولتی دارند. به همین دلیل بحث عدم مالکیت مشابه در آسیا وجود دارد. در کشور ما نیز تیمهای وابسته به دولت کم نیستند. همین امروز علاوه بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، مس رفسنجان و مس کرمان هر دو مربوط به شرکت ملی مس هستند.
در نتیجه احتمال تبانی وجود دارد؛ بنابراین باید این وضعیت را تغییر دهیم و سپس به دنبال ایجاد قواعد لازم برای جلوگیری از تبانی باشیم. باید هر دو باشگاه را به بخش خصوصی بدهیم و ۲۵ بهمن ماه اطلاعات مربوط به خریداران اعلام خواهد شد.
ایراد هیئت تطبیق مجلس به پرتفوی سهام عدالت جاماندگان
وی در خصوص ایرادات مطرح شده در خصوص پرتفوی سهام عدالت جاماندگان گفت: هیئت تطبیق مجلس به پرتفوی سهام عدالت جاماندگان ایراد گرفت و تا زمان رفع این ایراد و تعیین شیوه اجرایی نمیتوان اقدامی انجام داد؛ بنابراین کار تا زمان تشکیل شورای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ متوقف شده، اما پرتفوی سهام عدالت جاماندگان مشخص شده است.
امکان تعیین پرتفوی مشابه برای جاماندگان سهام عدالت وجود نداشت
وی در خصوص تفاوت پرتفو سهام عدالت جاماندگان یا سایر سهامداران عدالت گفت: ۳.۵ میلیون نفر از جاماندگان، سهامدار جدید هستند و قطعا پرتفوی متفاوتی دارند. اساسا امکان ایجاد پرتفوی مشابه وجود نداشته است، اما در عین حال باید سهامهای ارزنده برای این کار در نظر گرفته میشد. ۱۰ میلیون تومان برای هر فرد در نظر گرفته شده است و ممکن است در سال جاری این موضوع به نتیجه برسد.
واگذاری سهام تودلی دو خودروسازی تا پایان سال
رییس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به سوالی در مورد واگذاری سهام باقی مانده دولت در دو خودروسازی بزرگ کشور گفت: براساس تفاهم انجام شده سهام تو دلی تا پایان سال واگذار خواهد شد. همچنین مقرر شده تا قیمت گذاری دستوری نیز از دستور کار خارج شود و استراتژی توسعه صنعت خودرو نیز تا پایان بهمن ارائه شود. اولویت اول واگذاری سهام تودلی است و سپس تدبیر در خصوص نحوه عرضه سهام دولتی در دو خودروسازی انجام خواهد شد.