به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا به نقل از عمون، استراتژی تهیه شده از سوی وزارت بهداشت، حاکی از آن است که ۵۳ درصد خانوادهها در اردن از ناامنی غذایی رنج میبرند، اما این درصد در بین استانها متفاوت است و در استان تفیله به ۲۰ درصد میرسد.
در میان پناهندگان، تجزیه و تحلیل برنامه جهانی غذا در ژوئن ۲۰۲۱ نشان داد که ۲۳.۴ درصد از پناهندگان سوری از ناامنی غذایی رنج میبرند و ۶۰ درصد دیگر در معرض ناامنی غذایی قرار دارند.
بر اساس این استراتژی، اردن میزبان نزدیک به ۳ میلیون پناهجوی رسمی ثبت شده است که بیشتر آنها فلسطینی و سوریاند، اما بیش از ۶۰۰,۰۰۰ سوری ثبت نام نشدهند.
این استراتژی نشان داد که ناامنی غذایی به عنوان یک مشکل ملی در حال رشد شدید است.
این مشکل به عوامل متعدد شامل شهرنشینی، نوسان قیمت واردات مواد غذایی، تغییرات آب و هوایی، هجوم پناهجویان سوری، کاهش حوالههای اردنی به خارج از کشور و همه گیری ویروس کرونا وابسته است.
بر اساس این استراتژی، اردن از بیماریهای مختلف ناشی از ناامنی غذایی از جمله؛ سوء تغذیه، کمبود ریزمغذیها، اضافه وزن و بیماریهای غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی رنج میبرد.