به گزارش ایبنا، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، گزیدهای از وضعیت بخشهای صنعت و معدن کشور منتشر کرده که در آن به وضعیت تولید کالاهای منتخب صنعتی در ۹ ماهه اول سال قبل نیز اشاره شده است.
بر این اساس در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل بیش از ۵.۳ میلیون دستگاه لوازم خانگی (شامل یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و کولر آبی) تولید شده است. تولید این سه محصول در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بیش از چهار میلیون دستگاه بوده و بر اساس این آمار تولید لوازم خانگی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.
همچنین تولید روغن ساخته شده نباتی در ۹ ماهه سال قبل به بیش از ۱.۵ میلیون تن رسیده که در مقایسه با تولید ۱.۳ میلیون تنی تولید روغن در مدت مشابه سال ۱۴۰۱، حدود ۱۵.۴ درصد رشد داشته است.
بر اساس آمار اتاق بازرگانی تهران در ۹ ماهه اول سال گذشته تولید سایر کالاهای منتخب صنعتی از جمله وسایل حمل و نقل، شیشه خام، چرم و محصولات پتروشیمی هم به بیش از یک میلیون دستگاه، ۱.۲ میلیون تن، ۴۶ میلیون فوت مربع و ۵۵ میلیون تن رسیده است. با این حال با توجه به اینکه جزئیات آمار تولید در رابطه با این محصولات در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ در دسترس نیست، امکان مقایسه وجود ندارد.
در اصل وزارت صمت بیش از یک سال است که انتشار آمار ماهانه را متوقف کرده و به همین دلیل امکان بررسی و مقایسه دقیق آمار تولید وجود ندارد. با این حال این وزارتخانه اخیرا گزارشی از مهمترین اقدامات سال گذشته خود منتشر کرده است. بر اساس این گزارش فراگیر کردن رویکرد اقتصاد دانش بنیان صادرات محور، تلاش برای انعقاد قراردادهای بینالمللی برای تسهیل و گسترش صادرات کالاهای ایرانی و مراودات بانکی و بی اثر کردن تحریمها از جمله موافقتنامههای تجارت آزاد با سوریه و اوراسیا، برگزاری ۱۰۰ نمایشگاه تجاری بین المللی برای معرفی کالاها و ظرفیتهای تولیدی کشور، حمایت از اجرای ۳۵۹ طرح صنعتی توسط بخش خصوصی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار، سرمایه گذاری هفت میلیارد دلاری در اجرای خطوط انتقال آب از سواحل جنوبی به مرکز کشور، سرمایه گذاری هفت میلیارد دلاری در احداث انواع نیروگاههای برق برای تامین برق صنایع، بالاترین میزان تولید خودرو در شش سال اخیر با تولید بیش از ۱.۳ میلیون دستگاه انواع خودرو، رشد ۸.۳ درصدی تولید خودرو، واردات بیش از ۱۱ هزار دستگاه خودرو، رویکرد استفاده از خودروهای برقی برای مدیریت بحران مصرف سوخت و آلودگی هوا و بسترسازی برای تولید خودروهای برقی در کشور به ارزش ۳۵ میلیارد دلار، کاهش تعهدات معوق خودروسازان کشور در پایان سال ۱۴۰۲ و افزایش ۳۳۰ درصدی اسقاط خودروهای فرسوده از جمله اقدامات این وزارتخانه بوده است.
وزارت صمت همچنین بهره برداری از اولین لکوموتیو با قدرت ۴۳۰۰ اسب بخارو عمق ساخت داخل ۸۰ درصد در کشور، اخذ مجوزهای لازم از مراجع بین المللی برای بهره برداری از اولین قطار مترو ساخت داخل، رسیدن به مرزخوداتکایی در تولید مهمترین اقلام لوازم خانگی (یخچال-تلوزیون-پکیج-ماشین لباسشویی-چراغ خوراک پزی-کولر آبی-بخاری و آب گرمکن گازی)، افزایش صادرات در حوزه مواد غذایی و شیرینی و شکلات و فرش ماشینی، رسیدن به مرزخوداتکایی در تولید نئوپان و ام دی اف، رسیدن به خوداتکایی در تولید کاغذ مورد نیاز برای تهیه کتب درسی در کشور، رسیدن به خوداتکایی در تولید انواع پوشک و پد بهداشتی در کشور، آغاز تولید تلفن همراه با سیستم عامل فارسی، افزایش ۵۰۰ درصدی در تولید انواع کمباین (نزدیک به ۳۰۰۰ دستگاه) با هدف نوسازی ادوات و ماشین آلات کشاورزی، افزایش ۴۳ درصدی تولید انواع ماشین آلات راهسازی و معدنی (تولید حدود ۴۸۰۰ دستگاه)، افزایش ۵۳ درصدی در استخراج معادن، برنامهریزی برای احیاء هواپیماهای زمین گیر و تولید قطعات مورد نیاز تعمیر موتور هواپیماهای بوئینگ MD و برنامهریزی برای ساخت قطعات مورد نیاز تعمیر موتور شناورهای دریایی را به عنوان دیگر اقدامات خود در سال ۱۴۰۲ برشمرده است.