تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟
مجمع کارآفرینی زنان گروه بریکس با حضور بانوان کارآفرین از ایران و ۲۹ کشور دیگر در مسکو برگزار شد.
کد خبر : ۱۶۳۹۰۶

به گزارش ایبنا، مجمع کارآفرینی زنان گروه بریکس روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه ۱۴ و ۱۵ خردادماه با حضور بانوان کارآفرین از کشور‌های جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی در مسکو برگزار شد.



بنا بر آخرین اعلام برگزار کنندگان، حدود ۳۰۰ نماینده از ۳۰ کشور در این رویداد حضور یافتند و درباره موضوعاتی همچون فناوری‌های دیجیتال، صنعت، امنیت غذایی، کشاورزی، صنایع خلاق، اقتصاد و توسعه پایدار بحث و گفتگو کردند.

 

این رویداد یکی از رویداد‌های دوره ریاست روسیه بر گروه بریکس است که طی آن، تریبون بریکس به بانوان سپرده شد و در این میان، نمایندگانی از بخش‌های دولتی و خصوصی از کشورمان نیز ضمن حضور در این رویداد به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.



آیین آغاز به کار این رویداد با سخنرانی سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه و برخی مقامات دیگر کشور‌ها از جمله کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شده بود.

 

آغاز به کار مسابقه استارتاپی کسب و کار زنان بریکس
یکی از رویداد‌های کلیدی این نشست، راه اندازی پلتفرم دیجیتال بریکس برای کارآفرینی زنان بود. توسعه یک راه حل دیجیتال در سال ۲۰۲۱ با ابتکار بخش روسی اتحادیه تجاری و کسب و کار زنان بریکس آغاز شد. این پلت فرم برای ساده کردن جستجوی شرکای تجاری، تبادل تجربه و تعامل فرهنگی بین کشور‌ها طراحی شده است.

 

بنا بر اعلام دست‌اندرکاران، در ایجاد این سازوکار همکاری، زمینه اجتماعی فرهنگی کشور‌های شرکت کننده در انجمن بین‌المللی در نظر گرفته شد.

 

آنا نسترووا رئیس طرف روسی اتحادیه تجاری زنان بریکس در این رویداد آغاز به کار مسابقه استارتاپی کسب و کار زنان در وبسایت این اتحادیه را اعلام کرد که بانوان علاقه مند می‌توانند تا ۳۱ ژوئن ۲۰۲۴ در این رویداد شرکت کنند. این رویداد، ۲۱ برنده در هفت بخش خواهد داشت که اکتبر ۲۰۲۴ در آیینی تجلیل خواهند شد.

 

اتحادیه تجاری زنان بریکس جولای ۲۰۲۰ میلادی ایجاد شد. این اتحادیه در طول چهار سال فعالیت خود، جامعه بین المللی زنان کارآفرین را تشکیل داده و تعمیق روابط فرهنگی و اقتصادی بین اعضای گروه بریکس را در دستور کار دارد.

 

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

 

 

ضرورت حرکت بریکس برای سرمایه‌گذاری بلندمدت

 

اشرف سادات میری مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور زنان در سخنانی در نخستین نشست تخصصی مجمع کارآفرینی زنان بریکس در مسکو ابراز امیدواری کرد که این نشست به توجه بیشتر به همکاری متقابل بین تمامی اعضای بریکس برای تبادل تجربیات در زمینه سیاست‌ها و اقدامات حمایتی برای سرمایه گذاری خارجی و همکاری اقتصادی منجر شود.

 

وی خاطرنشان کرد: ایجاد مشوق‌های حمایتی، تضمین تداوم روابط تجاری در بلندمدت و ایجاد ثبات در شرایط تنش‌های سیاسی با بهره‌گیری از فناوری و دستورالعمل‌های جامع بلندمدت می‌تواند به تقویت همکاری کشور‌های عضو بریکس در حوزه سرمایه‌گذاری منجر شود.

 

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: ایران یکی از جذاب‌ترین مقاصد برای سرمایه گذاری خارجی در بین کشور‌های منطقه و آسیایی است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه در قوانین جمهوری اسلامی ایران، طیف وسیعی از حمایت‌ها را برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی پیش بینی شده است، یادآور شد: علاوه بر این، با بیش از ۶۲ کشور موافقتنامه‌هایی در زمینه ترویج و حمایت از سرمایه گذاری خارجی امضا کرده‌ایم.

 

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

 

وی در ادامه به تبیین برخی مفاد قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی ایران و ویژگی‌های بهبود یافته در سامانه کسب و کار ملی ایران برای حمایت از سرمایه‌گذاران پرداخت.

 

سیستم پرداخت بریکس بهتر از سوئیفت خواهد بود
مینو کیانی‌راد استاد دانشگاه تهران و معاون اسبق ارزی بانک مرکزی نیز در نشست تخصصی دیگری در مجمع کارآفرینی زنان بریکس گفت: سیستم پرداخت بین‌المللی پیشنهادی موسوم به "بریکس پی" می‌تواند جایگزینی برای سیستم سوئیفت باشد که در حال حاضر سیستم غالب در پرداخت‌های بین‌المللی است.

 

وی خاطرنشان کرد: سیستم پرداخت بریکس هنوز در مراحل اولیه است، اما انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۵ عملیاتی شود. این سیستم بر اساس یک پلتفرم فناوری است که آن را ایمن‌تر و کارآمدتر از سوئیفت سنتی خواهد کرد.

 

این استاد دانشگاه گفت: گروه بریکس با هدف تأثیرگذاری در نظم جهان باید مسائلی همچون تغییرات آب‌وهوایی و تأمین مالی طرح‌های توسعه با هدف ایجاد زیرساخت‌ها را در دستور کار قرار دهد.

 

وی ادامه داد: برای اینکه بریکس در دهه آینده تأثیرگذاری خود را حفظ کند، هر یک از اعضا باید ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از فرصت‌ها و محدودیت‌های فراروی این گروه داشته باشند.

 

کیانی راد خاطرنشان کرد: گروه بریکس باید توسعه همه کشور‌های بزرگ و کوچک عضو این گروه را شتاب بخشد و همکاری سودمند متقابل میان آن‌ها را بر اساس منافع مشترک، تقویت کند.

 

این استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه اصل احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی در جهان، باید در اولویت قرار گیرد، گفت: کشور‌های بریکس باید برای حل و فصل مسالمت آمیز و سیاسی – دیپلماتیک بحران‌ها و درگیری‌ها در مناطق مختلف جهان تلاش کنند تا به ارتقای این گروه منجر شود.

 

 

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

 

 

توانمندسازی جوامع آسیب‌پذیر با بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری

 

فاطمه بنیادی از بانوان ایرانی فعال در عرصه گردشگری علمی و نجوم نیز در یکی دیگر از نشست‌های مجمع کارآفرینی بانوان بریکس در مسکو به ارائه تجربیات و پیشنهاد‌های خود پرداخت.

 

بنیادی که علاوه بر دبیر ستاد فضای مجازی، سرپرست معاونت فرهنگی روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز هست، در این باره مشارکت جوامع آسیب پذیر در گردشگری علمی را راهکار مناسبی برای توسعه این جوامع خواند و بر همکاری کشور‌های بریکس در این عرصه تأکید کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: این اقدام ضمن رعایت تفاوت‌های فرهنگی می‌تواند به حمایت از جوامع محلی، پرورش شهروند جهانی و توسعه گردشگری روستایی بین کشور‌های عضو بریکس منجر شود.

 

وی استفاده از امکانات بالقوه سنتی روستاها، برنامه‌های آموزشی، مشارکت مردم محلی، حمایت از صنایع‌دستی و ایجاد گردشگری در دسترس و فراگیر برای همه را در حمایت از جوامع آسیب‌پذیر در عرصه گردشگری مؤثر دانست.

 

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

 

شمار دیگری از بانوان ایرانی نیز بنا به دعوت طرف روس در این مجمع حضور یافته بودند. برخی از آنان در قالب سخنرانی به طرح دیدگاه‌های خود برای تقویت همکاری‌ها در چارچوب بریکس پرداختند و برخی دیگر همچون شماری از بانوان استان هرمزگان با معرفی صنایع دستی و اقدامات کارآفرینانه خود، در این نشست بین‌المللی مشارکت داشتند.

 

طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی (۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت. از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۲) پنج عضو جدید شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی به صورت رسمی به این گروه پیوستند.

 

کشور روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دوره‌ای بریکس را برعهده دارد.

 

 

تریبون بریکس در دست زنان؛ ایده‌های بانوان ایرانی چه بود؟

ارسال‌ نظر