غلامعلی کامیاب در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به اهمیت یکسانسازی نرخ ارز، افزود: یکسانسازی نرخ ارز از جمله مباحث مورد مطالبه دولت، مجلس شورای اسلامی و بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: همچنین مدیران و کارشناسان بانک مرکزی نیز به دنبال یکسان سازی نرخ ارز هستند که از ضروریات اصلی رشد و توسعه اقتصاد کشور محسوب می شود.
معاون ارزی بانک مرکزی ادامه داد: به همین دلیل، هماهنگی هایی در بخش کلان اقتصادی به لحاظ سیاست های مالی و بازرگانی صورت گرفته و هم اینکه آمادگی ها و مقدماتی که لازم است در بانک مرکزی و سیستم بانکی ایجاد شود نهایی شده و تقریبا آماده عملیاتی شدن است.
کامیاب افزود: نکته ای که در این زمینه باید حتما مورد توجه قرار بگیرد و در محاسبات لحاظ شود، امکان پایدار ماندن نظام ارز تک نرخی است. مشکلی که در سال های تحریم ایجاد شده بود خروج فعالیت های بازرگانی از سیستم بانکی به صرافی ها و سیستم غیربانکی بود.
وی ادامه داد: برای انجام این کار و یکسان شدن نرخ ارز باید فعالیت های بازرگانی به سیستم بانکی بازگردد و زمانی هم می توان این کار را با قدرت و استحکام بیشتر انجام داد که روابط کارگزاری در دنیا گسترش یابد و انجام اینگونه امور در خارج از سیستم بانکی از بین برود.
این مقام مسئول در بانک مرکزی تاکید کرد: در اینصورت می توان سیاست های لازم را پیاده سازی کرد که نظام ارز تک نرخی پایداری را داشته باشیم.
سیف: آماده ابلاغ دستورالعمل اجرایی هستیم
به گزارش ایبِنا، ولی الله سیف نیز در روز گذشته از آمادگی بانک مرکزی برای ابلاغ دستورالعملهای مربوط به تک نرخی شدن ارز خبر داد و گفت: امیدواریم این سیاست در طول سال ۹۶ عملیاتی شود.
سیف افزود: تک نرخی شدن ارز کاری است که به سادگی میتواند عملیاتی شود و هم اکنون نیز دستورالعملهای آن آماده ابلاغ است. رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: یکی از پیش نیازهای این اقدام، ایجاد ارتباطات کارگزاری نظام بانکی ما با بانکداری بین المللی است که طبیعتا زمانی که به این حد نصاب لازم برسیم و بانک مرکزی هم از این بابت شرایط را مناسب ببیند، طبیعتا این کار و سیاست ابلاغ و عملیاتی می شود.
رییس شورای پول و اعتبار تصریح کرد: هم اکنون درست است که ما دو نرخ ارز داریم (نرخ مبادله ای یا رسمی و نرخ بازار آزاد) منتهی نرخ رسمی ما برای موارد خاص و به صورت کنترل شده استفاده می شود و زمینههای فسادزا که میتواند مشکلاتی ایجاد کند دقیقا تحت کنترل است.
سیف گفت: در اولین فرصت ممکن، سیاست تک نرخی شدن ارز را عملیاتی میکنیم و امیدواریم این سیاست در طول سال ۹۶ عملیاتی شود. وی همچنین درباره جلسه امروز اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رییس جمهور گفت: امروز وزارت امور اقتصادی و دارایی گزارش خوبی درباره تحلیل روند اقتصاد کشور طی ده سال گذشته متناسب با مبانی اقتصاد مقاومتی ارایه کرد.
وی افزود: خوشبختانه شاخصهای اقتصاد مقاومتی در طول دولت یازدهم، روند مثبتی داشته است. سیف تصریح کرد: یکی از بحثهای جلسه امروز تمرکز بر پیش بینی متناسب درباره تکانههای احتمالی و شوکهایی است که میتواند بر اقتصاد کشور ما وارد شود.
رییس کل بانک مرکزی همچنین دو شاخص روند قیمت ارز در بازار و همچنین میزان استقلال سیاست پولی در کشور را برای تحقق اصول اقتصاد مقاومتی مهم دانست و گفت: امیدواریم برای تحقق این اصول بتوانیم این دو شاخص را در بانک مرکزی به درستی عملیاتی کنیم.