در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

۹ هزار میلیارد تومان «تأمین مالی جمعی» در بازار سرمایه/ بانک مرکزی پول‌ها را از بانک به بورس هدایت کرد

۹ هزار میلیارد تومان «تأمین مالی جمعی» در بازار سرمایه  بانک مرکزی پول‌ها را از بانک به بورس هدایت کرد
تحلیلگر بازار‌های مالی گفت: از زمانی که تامین مالی جمعی کار خود را شروع کرد، حدود ۹ همت منابع مالی به سمت تولید هدایت شده است.
کد خبر : ۱۶۸۸۹۷

گلناز شانه‌بند، تحلیلگر بازار‌های مالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی شرایطی را فراهم کرد تا تامین مالی از بازار پول به سمت بازار سرمایه حرکت کند به طوری که بسیاری از شرکت‌ها خواستار تامین مالی از بازار سرمایه هستند.

این تحلیلگر بازار‌های مالی اظهار کرد: در سال جاری کل اوراقی که برای تامین مالی منتشر شد نزدیک به ۳۷۰ همت رسید که از این مقدار فقط ۳۴ همت مربوط به اوراق شرکتی بود. اگر مقدار تامین مالی امسال را نسبت به سال گذشته مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که تامین مالی شرکتی نزدیک به ۲۰ درصد رشد کرده  که این مقدار رشد کمتر از تورم سالانه است، چون در سال جاری شاهد افزایش نرخ بهای تمام شده تامین مالی از طریق بازار سرمایه بودیم.

شانه بند با اشاره به ضرورت تامین مالی برای شرکت‌های کوچک گفت: به تازگی سازمان بورس ابزاری جدید برای تامین مالی شرکت‌های بورسی کوچک مقیاس تعریف کرد که طبق آن شرکت‌ها می‌توانند تا سقف ۲۰۰ میلیارد تومان و بازپرداخت ۱۸ ماهه تامین مالی کنند. ساختار این تامین مالی به شکلی است که تولید کنندگان بخش خصوصی با یک شرایط خاص، ارکان متعدد را مانند پذیره نویس و بازار گردان از زنجیره تامین مالی حذف می‌کند. این موضوع موجب شده تا بهای تمام شده تامین مالی برای شرکت‌هایی که تامین مالی کمتری می‌خواهند، کاهش پیدا کند تا بتوانند تامین مالی را انجام دهند.

این تحلیلگر بازار‌های مالی عنوان کرد: در بازار سرمایه سامانه «تامین مالی جمعی» یا «کرادفاندینگ» را داریم که استقبال از این ابزار در حال افزایش است، چراکه بسیاری از شرکت‌ها به دلیل شرایط سخت تامین مالی از بانک‌ها و از بازار سرمایه نمی‌توانند منابع مالی مورد نیاز را بدست بیاورند، در نتیجه شرکت‌ها به تامین مالی جمعی روی آورده اند.

شانه بند با اشاره به اینکه کرادفاندینگ، پلتفرم‌های واسطه‌ای هستند که سرمایه گذاران خرد را به شرکت‌هایی که طرح‌های توسعه‌ای دارند وصل می‌کند، گفت: در این نوع تامین مالی سقف ۲۵ میلیارد تومانی برای هر طرح سرمایه گذاری وجود دارد و بازپرداخت آن یک ساله است، ضمن اینکه فرایند تامین مالی به طور متوسط یک ماه زمان می‌برد، اما در روش‌های دیگر ۶ ماه زمان لازم است تا پروژه‌ها به منابع مالی مورد نظر دست یابند.

وی افزود: از زمانی که تامین مالی جمعی کار خود را شروع کرد، حدود ۹ همت منابع مالی به سمت تولید هدایت شد و از ابتدای امسال تا نیمه آبان ماه در حدود ۴.۳ همت تامین مالی جمعی صورت گرفته است.

شانه بند در پایان تاکید کرد: ما به ابراز‌های جدیدی برای تامین مالی در بازار سرمایه نیاز داریم بنابراین باید تنوع ابزار‌های مالی را بیشتر کنیم.

نویسنده: مرتضی ابراهیمی
ارسال‌ نظر