17 بهمن 1396 - 14:21
عضو شورای پول و اعتبار:

نوسانات نرخ ارز کنترل می شود

عضو شورای پول و اعتبار درباره نوسانات نرخ ارز گفت: در جلسه شورای پول و اعتبار، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این نوسانات کنترل خواهد شد.
کد خبر : ۸۱۷۴۹
دلار

به گزارش ایبِنا، بهمن عبدالهی، درباره تاثیر پذیری نوسات نرخ ارز از سیاست کاهش نرخ سود سپرده های بانکی اظهار داشت: کاهش نرخ سود طی چند سال گذشته یکی از دغدغه های اصلی فعالان اقتصادی بوده است. نرخ بالای تسهیلات تولید را با مشکلات عدیده مواجه کرده بود به همین دلیل شورای پول و اعتبار تصمیم بر کاهش نرخ سود و به طبع آن کاهش نرخ تسهیلات کرد.


 وی ادامه داد: نرخ سپرده و نرخ تسهیلات ارتباط مستقیم به هم دارند. بنابراین زمانی که نرخ سود تسهیلات بانکی کاهش یابد به صورت طبیعی  نرخ سود سپرده هم باید کاهش می یافت. بعد از تصمیم شورای پول و اعتبار برای  کاهش نرخ سود و تسهیلات تا حد زیادی رضایت تولید کنندگان جلب شد.


 عضو شورای پول و اعتبار اظهار داشت: تقاضای تولید کنندگان و فعالان اقتصادی کاهش بیشتر از این میزان برای نرخ سود تسهیلات بود. اما از سوی دیگر شورای پول و اعتبار به این موضوع توجه کرد که با کاهش نرخ سود منابع  از بانک ها خارج نشود، به همین دلیل شورای پول و اعتبار با کاهش تا نرخ ۱۸درصد موافقت کرد.


 عبداللهی با بیان اینکه کاهش نرخ تسهیلات ربطی به افزایش نرخ دلار  ندارد، گفت: آنچه در شرایط فعلی برای افزایش نرخ دلار ایجاد شده است یک بحران ارزی است. در جلسه شورای پول و اعتبار رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این نوسانات کنترل می شود، چرا که در سنوات گذشته نیز در دی ماه و بهمن ماه افزایش نرخ دلار را داشتیم.


وی با بیان اینکه روز گذشته نرخ دلار از ۴۸۰۰ هزار تومان بالاتر رفت اظهار داشت: بر اساس قانون احکام دائمی برنامه های توسعه نظام ارزی کشور، «شناور مدیریت‌شده» است و دامنه نرخ ارز باید با  توجه به حفظ رقابت‌پذیری در تجارت خارجی و با ملاحظه تورم داخلی و جهانی و همچنین شرایط اقتصاد کلان از جمله تعیین حد مطلوبی از ذخایر خارجی، تعیین شود. با توجه به اینکه عرضه کننده اصلی نرخ ارز دولت بوده و همچنین ایجاد ثبات اقتصادی مهمترین وظیفه دولت است انتظار فعالان اقتصادی از دولت محترم این است که در کمترین زمان ثبات در بازار ارز را  ایجاد کنند.


این مقام مسئول در گفتگو با تسنیم با بیان اینکه روند رو به رشد نرخ دلار طی چند روز گذشته نشان داد که رویه از حالت طبیعی خارج شده است، گفت: بر اساس گزارش رئیس کل بانک مرکزی بناست در هر زمان که نرخ دلار از حالت عادی خارج شد بانک مرکزی با دخالت خود مانع از آن شود. بانک مرکزی باید علت افزایش نرخ دلار را  به صورت  شفاف برای مردم توضیح دهد. بازار ارز نمی تواند به این رویه ادامه دهد، چرا که صدمات غیر قابل جبرانی را خواهد داشت، با وجود نوسانات شدید نرخ ارز، فعالان اقتصادی قدرت تصمیم گیری بلند مدت و میان مدت را ندارند و هزینه های تولید را افزایش می دهد که این موضوع آسیب جدی بر بخش تولید دارد. البته عده ای اعتقاد دارند که افزایش نرخ ارز می تواند موجب افزایش صادرات کشور گردد این استدلال چندان منطقی نیست زیرا افزایش نرخ ارز موجب بالا رفتن قیمت تمام شده کالاها و به تبع کاهش سطح رقابت پذیری ما در عرصه بین المللی می شود. از طرفی کاهش ارزش پولی ملی با کاهش قدرت خرید مردم بر توزیع درآمد نیز اثرات نامطلوبی دارد.


 عضو شورای پول و اعتبار افزود: بحث عرضه و تقاضا در افزایش و کاهش نرخ ارز موثر است. زمانی که تقاضابالاتر از عرضه باشد همیشه قیمت افزایش می یابد. اما ما در شرایط کنونی با توجه به میزان صادرات و واردات دچار کسری ارز نیستیم بلکه بیشتر موضوع انتظارات روانی است که بر رفتار مردم تاثیر گذاشته است که هم دولت و هم مردم باید مراقب باشند. دولت با انجام اقدامات اطمینان بخش و ارائه آمار از وضعیت ارزی کشور می تواند در بالا بردن سطح اطمینان مردم موثر باشد. بانک مرکزی باید تا حدی عرضه را افزایش دهد. به نظر بنده  رویه افزایش قیمت دلار پایدار نیست و در آینده قطعا با کاهش نرخ ارز مواجه خواهیم شد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر