به گزارش ایبِنا، رییس کل بانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی چند نکته را یادآور شد و تاکید کرد: شبکه بانکی کشور در کنار خدمات ارزنده به اقتصاد کشور در بخش های تولید و خدمات، دارای اشکالات و ضعفهایی است که در روند بهبود تعامل با مشتریان در رصد بانک مرکزی قرار دارد. همزمان با اینکه در نقد عملکرد بانکها بایستی انصاف را رعایت کرد. باید به بانک ها هم کمک کرد که این مسیر را بهتر و با سرعت بیشتر طی کنند. بانک مرکزی در دوسال اخیر برای اصلاح نظام بانکی، خصوصاً، نحوه امهال ومحاسبه سود بر اساس مبانی شرعی، اقدامات بنیانی انجام داده است و بطور جدی دنبال اصلاحات بیشتر است.
بانک مرکزی برای کنترل ترازنامه خود و مهار تورم، چارهای جز مقاومت در برابر خواستههایی که در جای خود شاید ضروری باشد، ندارد. اجتناب از تسعیر ریالی تخصیصهای ارزی صندوق توسعه ملی نیز در این راستا است. بیتردید کنترل نقدینگی و مهار تورم مهمترین قدم در بهبود و اصلاح کلان اقتصادی است.
در کنار کنترل پایه پولی، اعمال سیاستهای کلان احتیاطی در دستورکار بانک مرکزی است. یکی از ابزارهای مهم این سیاست، اعمال محدودیت و کنترل رشد ترازنامه بانکها است که در کنار مجموعه دیگری از سیاستهای کلان احتیاطی اعمال خواهد شد، تا ثبات سیستم مالی و پولی استحکام بیشتری پیدا کند.
حدود یک ماه از موافقت بانک مرکزی برای ترخیص کالاهای اساسی انبار شده در گمرک میگذرد و امروز در جلسه دولت مجدداً بر آن تاکید کردم. در خصوص مواد اولیه کارخانجات انبار شده در گمرک، بر اساس اعلام وزارت صمت و سازمان گمرک که در صف تخصیص ارز بودند، معادل یک میلیارد دلار گواهی ارزی صادر شده است. در مورد مابقی کالاهای ضروری انبار شده در گمرک، به محض اعلام لیست ثبتسفارش های مرتبط، به فوریت تعیین تکلیف خواهند شد.