به گزارش ایبِنا، سید محمد هادی سبحانیان با اشاره به لزوم حرکت به سمت برآوردهای سیستمی و جایگزینی آن با برخوردهای سلیقهای اظهار داشت: منطق و فلسفه ایجاد سامانه مؤدیان، داده محوری و جایگزینی آن با تشخیصهای سلیقهای است. قانون سامانه مؤدیان در عین اینکه بسیار مترقی است پیچیدگیهای زیادی دارد که موجب شده است مهلتی که برای اجرای آن تعیین شده کافی به نظر نرسد.
سبحانیان با بیان اینکه سامانه مؤدیان نقش بسیار زیادی در حوزه مالیات ستانی عادلانه و جلوگیری از فرار مالیاتی دارد افزود: در نظام سنتی بار اثبات ادعا بر دوش مؤدی بود یعنی عددی برای مؤدی به عنوان درآمد یا مالیات شناسایی میشد و مؤدی باید ثابت میکرد که این عدد غلط است. اما در منطق سامانه مؤدیان، بار اثبات به دوش سازمان افتاده است یعنی اگر مؤدی بیاید در سامانه مؤدیان تکالیف اش را انجام دهد و صورتحسابش را صادر کند سازمان امور مالیاتی کشور صرفاً منطبق بر صورتحسابهای صادره در سامانه مؤدیان، مالیات را محاسبه و به او اعلام میکند.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی درخصوص آخرین وضعیت آمار و ارقام صدور صورتحساب در سامانه مؤدیان اظهار داشت: در حال حاضر روزانه حدود ۷۰۰ یا ۸۰۰ شرکت به سامانه مؤدیان برای صدور صورتحساب اضافه میشوند. تعداد صورتحسابهایی که تا به امروز در سامانه مؤدیان صادر شده بالغ بر ۲۳۴ میلیون و تعداد مؤدی صادرکننده صورتحساب نیز بالغ بر ۲۲ هزار شرکت است.
وی با بیان اینکه سامانه مؤدیان در حال حاضر به یک بلوغ نسبی رسیده، اما هنوز کار به انتها نرسیده است، عنوان کرد: مبلغ صورتحسابهای صادر شده در سامانه مؤدیان نیز حدود ۳ هزار هزار میلیارد تومان برآورد شده و مالیات و عوارض فروش ابرازی که از این کانال شناسایی شده است حدود ۱۹۶ هزار هزار میلیارد تومان است. همچنین از میان شرکتهایی که اقدام به صدور صورتحساب در سامانه مؤدیان کرده اند، تعداد ۴۳۸ شرکت بورسی، ۶۳ شرکت دولتی و حدود ۲۲ هزار و ۱۸۲ شرکت نیز مربوط به سایر شرکتها بوده اند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تکمیل اجرای سامانه مؤدیان و بالغ شدن آن را نیازمند همراهی بخش خصوصی دانست و خاطرنشان کرد: سامانه مودیان پروژه تحولی بزرگی برای کشور است و یکی از مطالبات جدی که بخش خصوصی از ما دارد و به حق هم هست و در این خصوص برنامههای ویژهای داریم آموزش استفاده از این ابزار است که انجام آن با همراهی بخش خصوصی صورت میگیرد.