به گزارش ایبِنا، سازمان ملل اخیرا گزارشی در مورد میزان بدهی ۱۸۰ کشور جهان از جمله ایران منتشر کرده است. این گزارش از بهبود قابل توجه وضعیت ایران از نظر میزان بدهیهای عمومی در سال ۲۰۲۲ حکایت دارد.
برآوردهای سازمان ملل نشان میدهد نسبت کل بدهی عمومی ایران به تولید ناخالص داخلی طی سال ۲۰۲۲ با کاهش ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. در حالی که نسبت بدهی عمومی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۰.۴۲۴ درصد اعلام شده بود این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۰.۳۴ درصد کاهش یافته است.
به همین ترتیب ایران در رده بندی جهانی کشورهای بدهکار جهان نیز توانسته است ۱۰ پله موقعیت خود را بهبود ببخشد. ایران در سال ۲۰۲۱ از نظر نسبت بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی در رتبه ۱۳۸ قرار گرفته بود، اما در سال ۲۰۲۲ به جایگاه ۱۴۸ دست یافته است که نشان میدهد ایران طی این سال در رده بندی کشورهای بدهکار جهان ۱۰ پله پایین آمده است.
بر این اساس بدهی عمومی ایران از ۱۴۷ کشور در سال ۲۰۲۲ کمتر بوده است و تنها ۳۲ کشور بدهی عمومی کمتری در مقایسه با ایران در این سال داشته اند. از جمله کشورهایی که بدهی عمومی بیشتری نسبت به ایران در سال میلادی گذشته داشته اند میتواند به این کشورها اشاره کرد: اسپانیا، فرانسه، کانادا، انگلیس، مصر، هند، اتریش، آمریکا، آلمان، مالزی، استرالیا، الجزایر، قطر، بحرین و عراق.
*نسبت بدهی عمومی آمریکا به تولید ناخالص داخلی، ۳.۵ برابر ایران
نسبت بدهی عمومی آمریکا به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱.۲۱۶ درصد بوده که با توجه به این که این کشور بزرگترین اقتصاد دنیا را دارد رقم بسیار قابل توجهی است. آمریکا از این نظر در رتبه ۱۲ جهان قرار گرفته است. نسبت بدهی عمومی آمریکا به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۳.۵ برابر ایران بوده است. انگلیس نیز بیست و سومین کشور بدهکار جهان شناخته شده و نسبت بدهی عمومی این کشور به تولید ناخالص داخلی ۱.۰۲۶ درصد برآورد شده که سه برابر ایران بوده است.
*ژاپن بدهکارترین کشور جهان شد
براساس این گزارش، ژاپن بدهکارترین کشور جهان در سال ۲۰۲۲ شناخته شده است. نسبت بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی این کشور در این سال ۲.۶۱۲ درصد برآورد شده است که بیشتر از هر کشور دیگر جهان بوده است.
یونان با نسبت ۱.۷۷۴ درصدی بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم و اریتره با ۱.۶۳۷ درصد در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند. ونزوئلا، ایتالیا، سنگاپور، جمهوری دموکراتیک لائو، سودان، کیپ ورد و بوتان به ترتیب رتبههای چهارم تا دهم را از این نظر به خود اختصاص داده اند.
برونئی دارالسلام نیز با نسبت ۰.۰۲ درصدی بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی در انتهای جدول بدهکارترین کشورهای جهان قرار گرفته است. کویت با نسبت ۰.۰۲۹ درصدی بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی یک پله بالاتر از برونئی دارالسلام و در جایگاه ۱۷۹ جهان قرار گرفته است.
برخی کشورهای دیگر که بدهی کمتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۲ داشته اند عبارتند از: ترکمنستان، روسیه، عربستان، دانمارک، امارات، ترکیه، سوئد و پرو.
منبع: تسنیم