01 ارديبهشت 1403 - 09:03

روند نزولی بازار ارز ادامه دارد/ افزایش نرخ ارز در بحران‌های سیاسی، ناپایدار و موقتی است

روند نزولی بازار ارز ادامه دارد  افزایش نرخ ارز در بحران‌های سیاسی، ناپایدار و موقتی است
عضو اتاق بازرگانی ایران مدیریت مطلوب بازار ارز را نتیجه مداخله و نظارت دقیق بازارساز خواند.
کد خبر : ۱۶۲۳۸۱

امیر شهریاری، عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص تنش‌های سیاسی اخیر در منطقه و تاثیر آن بر بازار ارز به خبرنگار ایبنا گفت: در حالی که بسیاری از کارشناسان داخلی و بین‌المللی بر این باور بودند که تنش‌های اخیر در منطقه می‌تواند تاثیر بسیار منفی و افزایشی بر بازار ارز داشته باشد، این چنین نشد و نمایش مقتدرانه نظامی ایران در «وعده صادق» تاثیر آنچنانی بر افزایش نرخ ارز نداشت. ضمن اینکه بر خلاف فضاسازی‌ها و پیش‌بینی برخی از کارشناسان شاهد روند نزولی قیمت‌ها نیز بودیم.

وی ادامه داد: قبل از عملیات مقتدرانه نظامی «وعده صادق» نیز پیش بینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت، اما فرایند کنترل و مدیریت بازار ارز به نحوی از سوی بانک مرکزی صورت گرفت که افزایش قیمت به صورت مقطعی و زودگذر خود را در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.

این فعال اقتصادی، مدیریت مطلوب بازار ارز را نتیجه مداخله و نظارت دقیق بازارساز دانست و گفت: بر خلاف اینکه بسیاری از منتقدان بر این باور بودند که اقدام اخیر ایران که در دفاع از حرمت و حریم کشور صورت گرفت، می‌تواند باعث افزایش افسارگسیخته قیمت دلار شود، اما قیمت‌ها به خوبی کنترل شد و ما شاهد افزایش بیش از حد قیمت‌ها نبودیم. چه بسا در روز‌های اخیر هم شاهد سیر نزولی قیمت ارز بازار هستیم که امیدوارم این روند ادامه یابد.

شهریاری با پیش بینی شرایط بازار با توجه به اتفاقات احتمالی در منطقه ادامه داد: تاکنون که با مداخله و نظارت سیاستگذار، قیمت ارز کنترل شده و چه بسا با ادامه یافتن آرامش کنونی می‌توان به کاهش قیمت دلار و رسیدن به کانال‌های پائین‌تر هم امیدوار بود. البته این وضعیت، مشروط بر تداوم آرامش در منطقه است که بنظر میرسد این آرامش همچنان ادامه پیدا کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه نوسانات ارزی حاصله از تنش‌های سیاسی، بسیار موقتی و هیجانی است، افزود: تجربه نشان می‌دهد در تنش‌های سیاسی، روند نوسانات ارزی و افزایش قیمت‌ها بسیار ناپایدار و موقتی است، چراکه ایجاد این نوسانات به هیچ عنوان توجیه علمی و اقتصادی ندارد. در نتیجه معتقدم با تداوم آرامش و ثبات بازار در روز‌های آتی می‌توان امیدوار بود که دلار بیش از آنچه پیش بینی می‌شد با روند کاهشی همراه شود. خوشبختانه بانک مرکزی هم از منابع ارزی کافی برخوردار بوده و از سوی دیگر از ابتدای سال جدید تاکنون هم تقاضای آنچنانی در بازار وجود نداشته است.

نویسنده: علیرضا هنرمنش
ارسال‌ نظر