رضا توسلی، تحلیلگر اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: زمانی که تنشهای بین ایران و اسرائیل بالا گرفت سفته بازان با استفاده از شبکههای اجتماعی تلاش زیادی میکردند تا نرخ ارز را افزایش دهند و حتی با پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی با عملیات وعده صادق دلالان تلاشهای خود را برای افزایش نرخ ارز بیشتر کردند، اما تلاش آنها بیفایده بود و شاهد بودیم که نرخ ارز روند کاهنده را پیش گرفت.
این تحلیلگر اقتصادی بیان داشت: طبق گزارشهای مجامع بینالمللی و همچنین گزارشهایی که مجلات بینالمللی معتبر جهانی ارائه کردند تولید نفت ایران به قبل از تحریمها برگشته و با گذشت زمان صادرات نفت ایران بیشتر شده است، همزمان با افزایش صادرات نفت قیمت این محصول نیز افزایش یافته است، در نتیجه درآمدهای ارزی ایران بهبود یافته، بنابراین در این شرایط افزایش نرخ ارز توجیهی ندارد و با آرام شدن هیجانات، شاهد روند کاهشی نرخ ارز در بازار هستیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر این بسیاری از اقتصاددانها عنوان میکنند که بانک مرکزی سیاست کاهش نرخ رشد نقدینگی و کاهش رشد پایه پولی را به خوبی اجرا کرد؛ در نتیجه با کاهش این دو متغیر پولی نرخ ارز امکان افزایش ندارد.
این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: در این مدت اخیر افزایش تنشهای سیاسی-نظامی موجب شده بود تا نقدینگیها به سمت بازار ارز حرکت کند و اکنون که تنشهای سیاسی از بین رفته است نقدینگی جذب بازار سرمایه شده، به طوری که در روزهای گذشته بیش از هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب بازار سهام شد.
توسلی در پایان تاکید کرد: اگر مسئولان اقداماتی بیاندیشند تا بازار سرمایه جذابتر شود نقدینگیهای بیشتری از بازار ارز خارج و به سمت بازار سهام کوچ خواهد کرد. کاهش مالیات تولید و حمایت از سهامداران از مهمترین اقدامی است که میتواند بازار سهام را برای سرمایه گذاری جذاب کند.