رسانه‌های منطقه: ایران عزم خود را برای دلارزدایی جزم کرده است

رسانه‌های منطقه: ایران عزم خود را برای دلارزدایی جزم کرده است
رسانه‌های کشور‌های عربی نوشتند ایران به دلارزدایی به عنوان راهبردی موثر برای مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا می‌نگرد.
کد خبر : ۱۶۴۱۵۹

به گزارش ایبنا، تاکید وزیران خارجه کشور‌های عضو بریکس در نشست ۲۲ خرداد ماه در نیژنی نووگورود روسیه و اظهارات علی باقری، سرپرست وزارت خارجه ایران درباره دلارزدایی در رسانه‌های منطقه بازتاب گسترده‌ای داشته است.

 

سرپرست وزارت امور خارجه ایران در حاشیه این نشست تاکید کرد که وزیران دارایی کشور‌های عضو بریکس در چارچوب یک برنامه مدون در حال نهایی کردن روند دلارزدایی در مناسبات مالی و تجاری اعضای این گروه هستند.

 

وی ادامه داد: موضوع ایجاد پول مشترک و سیستم دلارزدایی از تبادلات تجاری و اقتصادی کشور‌های عضو مجموعه بریکس یک راهبردی است که در دستور کار جدی کشور‌های عضو قرار دارد.

 

باقری با اشاره به پیوستن ایران به گروه بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی (دی‌ماه ۱۴۰۳) نیز اظهار داشت: عضویت ایران در بریکس در واقع برآمده از یک عقلانیت راهبردی در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و عضویت در بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های به تامین و تسریع در تحقق برخی از منافع ایران کمک کرده است.
وی تاکید کرد: مشارکت در بریکس شرایط را فراهم می‌کند تا بتوانیم مقابله موثرتری با تحریم‌ها داشته باشیم.

 

العربی الجدید با انتخاب تیتر گزارشی با عنوان «ایران به حذف دلار در بریکس چشم دوخته»، آورده است: ایران بیش از سایرین از پذیرش عضویت خود با اشتیاق فراوان استقبال کرد و بر این گروه و اعضای آن به عنوان اقتصاد‌های نوظهور برای مقابله با سیاست‌های یکجانبه آمریکا و ایجاد یک سیستم مالی جهانی جایگزین که به سلطه دلار ایالات متحده بر اقتصاد بین المللی پایان می‌دهد تکیه کرده است.

 

ایرج یوسفی کارشناس مالی از ایران در گفتگو با العربی الجدید گفت: ورود ایران به بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های «از لحاظ اقتصادی مهم است»، اما احتمال ایجاد یک سیستم مالی جایگزین دلار در بریکس در معاملات تجاری آن در دوره آتی را رد می‌کنیم.

 

یوسفی با بیان اینکه دنیا هرگز تجارت مشترک به دور از دلار را تجربه نکرده است، تاکید کرد: آنچه تا به امروز رخ داده استفاده از ارز در تجارت دوجانبه بین برخی کشور‌ها است، همانطور که بین ترکیه و هند یا چین و هند اتفاق افتاد.

 

یوسفی بر این باور است که تجربه بریکس در سال‌های آینده خوب خواهد بود با این حال وجود قوانین بین‌المللی مبنی بر استفاده از دلار در تجارت و مبادله ارز‌ها با دلار چالشی برابر بریکس خواهد بود.

 

العربی الجدید آورده است، با توجه به تقابل طولانی مدت تهران با غرب و آمریکا و بحران‌های اقتصادی ناشی از قرار گرفتن در معرض تحریم‌های شدید و سخت آمریکا از سال ۲۰۱۸ به دنبال خروج واشنگتن از توافق هسته ای، تهران با پیوستن به گروه‌های بین‌المللی به مقابله با فشار‌های اقتصادی و تحریم‌های آمریکا به‌عنوان بخشی از راهبردی برای خنثی کردن اثرات این تحریم‌ها در پرتو مذاکرات هسته‌ای متزلزل با هدف احیای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها از سپتامبر ۲۰۲۲ می‌رود.

 

جدیت مصر و ایران برای گسترش مبادلات تجاری با پول‌های محلی

 

پایگاه خبری مرسال قطر نیز با این عنوان که ایران گفته به طور جدی دلارزدایی را دنبال می‌کند، آورده است: علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه ایران معتقد است عضویت در گروه بریکس و همچنین تمایل به کنار گذاشتن دلار از روابط مالی به تهران اجازه می‌دهد تا به طور موثرتری با تحریم‌ها مقابله کند.

 

این رسانه به نقل از باقری کنی تاکید کرد ایران مصمم و جدی است که از شر روابط مالی خود با دلار خلاص شود تا بتواند با تحریم‌ها مقابله موثرتری داشته باشد و این عزم در کشور‌های بریکس نیز وجود دارد، بنابراین این هم افزایی می‌تواند منافع جمهوری اسلامی را تامین کند.

 

روزنامه الشرق الاوسط هم با تیتر ایران به دنبال دلارزدایی است، آورده است سرپرست وزارت خارجه ایران هم با وزیر خارجه مصر در حاشیه نشست بریکس دیدار کرده است.

 

این روزنامه آورده که وزیر خارجه مصر هم که کشورش به همراه ایران به بریکس پیوسته در نشست بریکس بر لزوم استفاده از ارز‌های محلی برای مبادلات تجاری فیمابین کشور‌های عضو این گروه تاکید کرده است.

 

الشرق الاوسط همچنین گفت که وزیر خارجه مصر همچنین ماه پیش برای عرض تسلیت درگذشت رئیس جمهور ایران به تهران سفر کرده و در آنجا سرپرست وزارت خارجه ایران گفت که ایران تلاش هایش را برای ارتقای سطح روابط با قاهره افزایش می‌دهد.

 

پایگاه خبری الجزیره هم در گزارشی در خصوص توافق کشور‌های عضو بریکس بر استفاده از ارز‌های ملی در نشست روسیه گفت که بریکس ائتلافی اقتصادی است که به دنبال شکستن سلطه غرب بر اقتصاد جهان تلاش می‌کند.

 

پایگاه خبری لبنان ۲۴ نیز در تیتر خبر خود آورده که تهران از پیوستن به بریکس استفاده می‌کند و در متن آن تاکید کرده که علی باقری سرپرست وزارت خارجه ایران بر عزم این کشور برای دلازدایی تاکید کرده و می‌گوید که ایران طی شش ماه از عضویت خود در بریکس از فرصت‌های این مجموعه برای دستیابی به اهداف خود استفاده کرده است.

 

پایگاه خبری صدی البلد نیز در عنوان خود آورده وزیر خارجه ایران می‌گوید آمریکا از دلار به عنوان سلاح استفاده می‌کند.

 

این رسانه مصری تاکید کرد برای وزیر امور خارجه ایران، علی باقری، ایالات متحده از دلار به عنوان سلاح استفاده می‌کند، بنابراین بریکس ماموریت دارد سیستم برتون وودز را تغییر دهد یا به طور کامل از بین ببرد، زیرا این سیستم مبتنی بر وابستگی کشور‌ها به پول آمریکایی است.

 

به نوشته صدی البلد، باقری در اجلاس وزرای خارجه بریکس در روسیه افزود: آنچه را که می‌توان مهمترین هدف بریکس دانست اصلاح نظام برتون وودز است که همواره مانعی بر سر راه پیشرفت کشور‌های مستقل و در حال توسعه بوده است.

 

صدی البلد آورده است، به گفته سرپرست وزیر خارجه ایران آمریکا از دلار به عنوان سلاحی برای وابستگی کشور‌ها به خود استفاده کرده است که با تحریم‌های غیرقانونی، محدودیت‌های بانکی، نابرابری در فرآیند تصمیم گیری در موسسات مالی بین المللی و ... عدم اجماع در دیدگاه‌های این سازمان‌ها ثابت کرده است که این نظام آنقدر ناعادلانه است که باید اصلاح و برچیده شود.

 

پایگاه خبری الخلیج ۳۶۵ نیز در عنوان خبر خود آورده است: ایران معتقد است عضو در بریکس به آن اجازه می‌دهد به شکلی موثرتر با تحریم‌ها مقابله کند.

 

این رسانه آورده است ایران خود را برای خلاصی از دلار در روابط مالی جدی می‌بیند و معتقد است که همه کشور‌های بریکس هم عزم جدی در این موضوع دارند و این هم افزایی می‌تواند منافع جمهوری اسلامی ایران را به طور جدی و موثر پاسخ دهد.

 

پایگاه‌های خبری المیادین، خبرگزاری سانا سوریه، روزنامه الخلیج امارات، پایگاه خبری المصری الیوم و الیوم السابع مصر و شماری دیگر از رسانه‌های دیگر عربی هم اظهارات علی باقری درباره عزم جدی ایران و گروه بریکس برای دلارزدایی از مبادلات تجاری فیمابین اعضای این گروه نوشتند.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر