23 آبان 1403 - 18:08
ایبنا بررسی کرد؛

تخلیه حباب سکه با دو شوک طلایی بانک مرکزی+ نمودار

تخلیه حباب سکه با دو شوک طلایی بانک مرکزی+ نمودار
بخشی از قیمت سکه‌های طلا به حباب آن مرتبط بوده که میزان این حباب با توجه به شرایط اقتصادی داخلی و خارجی تغییر کرده است.
کد خبر : ۱۶۸۶۴۱

به گزارش خبرنگار ایبنا، همیشه بخشی از قیمت انواع سکه‌های طلا به حباب قیمتی آن مرتبط بوده که میزان این حباب با توجه به شرایط اقتصادی داخلی و خارجی تغییر کرده است.

حباب سکه از اواسط تابستان امسال یک حرکت افزایشی را آغاز کرد. موج بی سابقه افزایش نرخ اونس جهانی در کنار نوسانات قیمت دلار در داخل و همچنین بالا گرفتن تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه غرب آسیا، از دلایل روند افزایشی حباب سکه بود.

اونس جهانی که تابستان را در کانال ۲۳۰۰ دلاری گذرانده بود، از ابتدای پاییز موج جدید افزایشی را دنبال کرد و در آبان‌ماه به سطح بالایی کانال ۲۷۰۰ دلاری هم وارد شد، البته هم اکنون یک کانال پایین‌تر آمده است اما همچنان از نظر قیمتی در سطوح بالایی قرار دارد. برنامه فدرال رزرو برای کاهش ادامه دار نرخ بهره سیاستی در کنار شدت گرفتن تنش‌های بین‌المللی بویژه در منطقه غرب آسیا از دلایل جهش اونس ذکر می‌شود.

همزمان با افزایش قیمت جهانی طلا، تنش‌های داخلی و منطقه‌ای از جمله ترور شهید هنیه در تهران و سید حسن نصرالله و تعدادی دیگر از فرماندهان جبهه مقاومت و بعد از آن عملیات موشکی بی‌سابقه وعده صادق ۲ در پاسخ به جنایات صهیونیست‌ها، از دلایل دیگری بود که باعث شد حباب سکه امامی از حدود ۸ میلیون تومان در مردادماه به عدد بی سابقه ۱۴ میلیون تومان در ۳۰ مهرماه امسال برسد.

 

تخلیه حباب سکه با افزایش عرضه سکه در مرکز مبادله

 

بانک مرکزی مجموعه‌ای از تدابیر را برای مهار نوسانات ارز و طلا در پیش گرفت که عمدتا با محوریت مرکز مبادله پیگیری می‌شد.

سیاست طلایی بانک مرکزی با دو شوک همراه بود؛ در اولین شوک، بانک مرکزی ۵ آبان‌ماه عرضه یک میلیون انواع سکه را آغاز کرد و تعداد جلسات حراج سکه را هم از ۲ به ۳ جلسه در هفته افزایش داد.

کمتر از دو هفته بعد، دومین شوک کاهشی به بازار طلا وارد شد چرا که بانک مرکزی سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ را از ۱۹ آبان‌ماه روی پیشخوان حراج مرکز مبادله قرار داد.

البته استمرار حراج شمش در این مرکز که از سال گذشته شروع شده بود هم ادامه یافت که در تعدیل قیمت طلا بی‌تأثیر نبود.

نهایتا با تدابیر صورت گرفته، حباب سکه امامی که ۳۰ مهرماه به ۱۴ میلیون تومان هم رسیده بود، در یک روند کاهشی در ۲۱ آبان ماه به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان سقوط کرد.

 

تخلیه حباب سکه با افزایش عرضه سکه در مرکز مبادله



محمد کشتی‌آرای؛ عضو هیئت رئیسه اتحادیه طلا و جواهر تهران و کارشناس ارشد بازار طلا در این‌‍باره می‌گوید: «حراج طلا و سکه به هفته‌ای سه روز افزایش یافت و این امر موجب عرضه خوب سکه به بازار شد و با توجه به همین عرضه مناسب سکه به بازار بازار، قیمت سکه به تعادل رسید و حباب آن کاهشی شد».

از ۳۰ مهرماه تا دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه، ۱۰ جلسه حراج سکه برگزار و مجموعه ۸۵۰۰۰ قطعه انواع سکه عرضه شده است که هنوز کمتر از ۱۰ درصد یک میلیون سکه‌ای است که بانک مرکزی برای تزریق به بازار برنامه‌ریزی کرده است.

بر این اساس به نظر می‌رسد با ادامه روند کنونی و عرضه سکه آن هم با تاریخ ضرب ۱۴۰۳ و همچنین ۱۴۰۴ در سال آینده، در کنار ادامه روند نزولی اونس جهانی طلا، می‌توان منتظر کاهش بیشتر حباب انواع سکه بود.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر