در گفت‌و‌گو با ایبنا مطرح شد:

حاشیه سود شرکت‌ها با سامانه ارز تجاری افزایش می‌یابد/ اوراق گام ابزاری مناسب برای تامین مالی

حاشیه سود شرکت‌ها با سامانه ارز تجاری افزایش می‌یابد  اوراق گام ابزاری مناسب برای تامین مالی
با راه‌اندازی بازار ارز توافقی محصولات شرکت‌ها به نرخ ارز بازار آزاد نزدیک‌تر می‌شود و حاشیه سود را افزایش خواهد داد.
کد خبر : ۱۶۸۸۹۶

فاطمه سرکاری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به اینکه راه‌اندازی بازار ارز توافقی یا همان سامانه ارز تجاری اتفاق مبارک و خیری برای بازار سرمایه است،اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌های فعال در بازار سرمایه فروش‌های ارزی دارند و عملکرد این بازار کمک می‌کند محصولات شرکت‌ها به قیمت‌های جهانی و به نرخ ارز بازار آزاد نزدیک‌تر شود که در نهایت حاشیه سود شرکت‌ها را افزایش خواهد داد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: سامانه ارز تجاری شرایطی را ایجاد خواهد کرد که سود شرکت به خود شرکت باز گردد. این موضوع از لحاظ بنیادی به تقویت توانمندی شرکت‌ها منجر خواهد شد و نشانه آن را در بهبود صورت‌های مالی خواهیم دید.

سرکاری عنوان کرد: با بهبود صورت‌های مالی شرکت‌ها، ارزش‌گذاری نماد‌های بورسی نیز بهبود خواهد یافت که این موضوع به تقویت شاخص کل بازار سرمایه منجر خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر انتشار اوراق گام بر بازار سرمایه و اقتصاد ایران گفت: اوراق گام که در سال ۹۸ تصویب شد و مکانیزم غیررسمی داشت و پیمانکاران می‌توانستند این اوراق را منتقل کنند و به فروش برسانند. در آن زمان این اوراق قیمت‌های بالایی را تجربه می‌کرد، اگر بتوانیم نظام قیمت گذاری این اوراق را در نظام ساختار یافته‌ای شکل دهیم، درواقع به پیمانکاران کمک خواهد کرد تا این اوراق را به قیمت‌های واقعی‌تری معامله کنند. مسلماً این موضوع به نرخ تامین مالی نیز کمک خواهد کرد؛ بنابراین اوراق گام ابزار مناسبی برای تامین مالی و رشد شرکت‌ها است که به تقویت بازار سرمایه نیز منجر خواهد شد.

وی افزود: بهتر است که اوراق گام بر اساس عرضه و تقاضا قیمت گذاری شود تا پیمانکاران به شرکت‌هایی که تمایل دارند که این اوراق را خریداری کنند به فروش برسانند. البته صندوق‌های درآمد ثابت علاقه زیادی به خرید این اوراق دارند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: شرایط بازار سرمایه به گونه‌ای است که تا کنون چنین دوره‌ای را تجربه نکرده است به طوری که هر دو هفته یک بار اتفاقات ژئوپلیتیکی روی می‌دهد که نظم بازار‌ها را به هم می‌ریزد و اولین بازاری که به این موضوع گرفتار شده بازار سرمایه است، با این وجود بازار سرمایه در این شرایط بحرانی توانسته است خود را حفظ کند.

سرکاری در پایان تاکید کرد: حضور صندوق‌های طلا کمک زیادی به بازار سرمایه کرد، زیرا این صندوق‌ها در شرایط هیجانی بازار، نقدینگی را به سمت خود جلب کرده و اجازه نمی‌دهند که نرخ ارز افزایش یابد، در نتیجه اگر تنوع ابزار‌ها در بازار سرمایه بیشتر شود، هم می‌تواند به بازار‌های دیگر کمک کند و هم این که نقدینگی را در بازار سهام نگه می‌دارد به طوری که اگر یک علامت مثبت به بازار سرمایه مخابره شد، نقدینگی از یک ابزار به ابزار دیگر می‌رود.

نویسنده: مرتضی ابراهیمی
ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر