به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، وزارت بازرگانی چین، اعلام کرد که این کشور صادرات مواد مرتبط با گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد با سختی بالا را که کاربردهای نظامی بالقوه دارند به ایالات متحده ممنوع خواهد کرد.
دستورالعمل پکن در مورد اقلام به اصطلاح با استفاده دوگانه که به گفته آن برای حفظ امنیت و منافع ملی است، مستلزم بازنگری دقیق تری در مورد مصرف نهایی اقلام گرافیتی ارسال شده به ایالات متحده است.
این وزارتخانه با تاکید براینکه دستورالعملها با اثرگذاری فوری اجرا خواهد شد، اعلام کرد: اصولاً گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد فوق سخت اجازه صادرات به ایالات متحده را نخواهند داشت.
تنشهای تجاری بین دو اقتصاد بزرگ محدودیتهای اعمال شده بر صادرات مواد معدنی حیاتی را که پکن از سال گذشته آغاز کرده بود، تقویت میکند؛ و به گفته رویترز، تا اکتبر گذشته هیچ محموله چینی ژرمانیوم یا گالیوم به ایالات متحده ارسال نشده است.
گالیوم و ژرمانیوم در نیمه هادیها و ژرمانیوم در فناوری مادون قرمز، کابلهای فیبر نوری و سلولهای خورشیدی نیز استفاده میشود.
به همین ترتیب، پس از اعمال اقدام پکن برای محدود کردن صادرات خود، محمولههای کلی محصولات آنتیموان چین در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر ۹۷ درصد کاهش یافت.
سال گذشته، چین ۴۸ درصد از آنتیموان استخراج شده جهان را به خود اختصاص داد که در مهمات، موشکهای هدایت شونده مادون قرمز، سلاحهای هستهای و عینک دید در شب و همچنین در باتریها و تجهیزات انرژی فتوولتائیک استفاده میشود.
این امر پس از آن صورت میگیرد که روز گذشته ایالات متحده محدودیتهای جدیدی را برای صادرات برخی تراشهها و تجهیزات نیمه هادی به چین به دلایل امنیت ملی صادر کرد.
وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که هدف از این اقدامات تضعیف توانایی چین برای تولید نیمهرساناهای پیشرفته است که میتوانند در نسل بعدی سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته و در هوش مصنوعی و محاسبات پیشرفته، که کاربردهای نظامی مهمی دارند، استفاده شوند. "
به گفته آژانس امنیت صنعتی وزارت بازرگانی، اقدامات جدید شامل سانسور ۲۴ نوع تجهیزات تولید نیمه هادی و ۳ نوع ابزار نرم افزاری مورد استفاده در توسعه یا تولید نیمه هادی است که به ارتقای نوسازی نظامی چین کمک میکند.
این اقدامات که از دیروز اجرایی شد، شامل افزودن بیش از ۱۰۰ نهاد به فهرست تجارت ممنوع است، به این معنی که شرکتهای آمریکایی باید برای ارسال تجهیزات به آنها مجوز ویژه درخواست کنند.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا گفت: «این اقدام اوج رویکرد هدفمند دولت بایدن برای تضعیف توانایی چین برای تولید فناوریهای پیشرفته است که تهدیدی برای امنیت ملی ما هستند.»