به گزارش ایبنا، نشست خبری ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه، با علی رضادوست، رئیس اتاق تعاون استان تهران در راستای گسترش روابط تجاری اقتصادی و سرمایه گذاری ایران و روسیه، امروز در اتاق تعاون استان تهران برگزار شد.
علی رضادوست، رئیس اتاق تعاون استان تهران در این نشست اظهار کرد: در جریان هستید که کشور روسیه هم با توجه به جنگی که بین اوکراین و روسیه است، دچار مشکلاتی شده است. این موضوع باعث میشود دو کشور به هر شکل با دور زدن تحریمها به یکدیگر نزدیک شوند و به خاطر همین موضوع، دو متحد استراتژیک بودند؛ تفاهم نامهای امضا شده و میخواهیم بین دو کشور اجرایی شود.
رئیس اتاق تعاون استان تهران گفت: پیشنهادی در زمینه امضای تفاهمنامه ارائه شد که ماهم استقبال میکنیم. همچنین از کارگروههای مشترک بین دو کشور در اتاق تعاون استان تهران استقبال میکنیم.
رضادوست تصریح کرد: همانگونه که مطلع هستید، بیشترین تجارت ما در روسیه در زمینه کشاورزی است و به همین دلیل در حوزههای مختلف، هم در ساختمان و هم در کشاورزی، باید به هر شکل مشکلات این بخش احصاء شود و موانعی که به هر صورت باعث شده است ما نتوانیم کالاهای دیگری را به روسیه ارسال کنیم برطرف شود.
روسیه و ایران ظرفیت بیشتری برای توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی دارند
ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه هم اظهار کرد: همکاری روسیه و ایران با وجود رشد عظیم مبادلات تجاری طی سالهای اخیر، ظرفیت بیشتری برای توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی دارد. سال گذشته بین ایران و سازمان اقتصادی اوراسیا قراردادی درباره ایجاد منطقه تجاری آزاد امضا شده که چشم اندازهای زیادی دارد. ضمن اینکه ظرفیتهای استفاده نشده فراوانی بین دو کشور وجود دارد.
همچنین در ادامه این نشست صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران هم گفت: طبق گزارشهای منتشر شده در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ میزان تعاملات اقتصادی بین ایران و روسیه ۴۸ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: مهمترین شرکای تجاری روسیه شامل اتحادیه اروپا، چین، بلاروس، ترکیه، کره جنوبی و هند هستند که ۷۰ درصد حجم تبادلات کشور روسیه با این مجموعه است و تنها ۲۹ تا ۳۰ درصد باقی مانده آن با سایر کشورهاست یعنی حدود پنج شش کشور از دنیا ۷۰ درصد تبادلات تجاری روسیه را تشکیل میدهند و ایران و سایر کشورهای دنیا ۲۹ درصد.
به گفته حسن زاده ظرفیتهای استفاده نشده و پتانسیلهای فعال نشده فراوانی فی مابین دو کشور هنوز موجود است؛ این پتانسیل موجود حتی اگه درصد پایین آن را بتوانیم فعال بکنیم، گام بزرگی در توسعه اقتصادی هر دو کشور برداشتیم.
منبع: ایسنا