تشدید نگرانی آلمانی‌ها از افزایش فشار هزینه‌های زندگی

تشدید نگرانی آلمانی‌ها از افزایش فشار هزینه‌های زندگی
آلمانی‌ها به دلیل قیمت‌ها و وضعیت اقتصادی به طور فزاینده‌ای نسبت به آینده احساس نگرانی و بی‌اعتمادی می‌کنند.
کد خبر : ۱۶۹۴۱۶

به گزارش ایبنا؛ نگرانی‌ها نسبت به حال و آینده معیشت به افراد با درآمد بالاتر در آلمان هم رسیده است، این را تانیا برخولز، مدیر عامل شرکت شوفا در آلمان بیان داشت. شوفا Schufa یک شرکت خصوصی در آلمان است، که داده‌های مالی افراد را برای انجام کار‌های مالی ارزیابی و داده‌هایی مانند تعداد حساب‌های بانکی اشخاص، تعداد کارت‌های اعتباری و تعداد وام‌های افراد را جمع‌آوری می‌کند. نتایج یک نظرسنجی توسط موسسه شوفا از اقشار مختلف جامعه آلمان نشان می‌دهد که تعداد فزاینده‌ای از مردم آنجا تحت تأثیر پیامد‌های افزایش قیمت‌ها و عدم اطمینان اقتصادی قرار دارند. در نظرسنجی انجام شده توسط شوفا بیش از نیمی از خانوار‌ها (۵۵٪) با درآمد خالص ماهانه بیش از ۴۰۰۰ یورو گزارش کردند که احساس اضطراب زیادی نسبت به وضعیت معیشت خود دارند. فشارها، اما بر خانواده‌هایی در آلمان با درآمد خالص ماهانه کمتر از ۲۰۰۰ یورو بیشتر است، به طوری که ۷۵ درصد از افراد در این دسته نگرانی‌های بسیار زیاد یا زیاد در مورد آینده ابراز کردند. به طور کلی درصد کسانی در آلمان که نسبت به آینده احساس نگرانی می‌کنند به طور کلی در همه رده‌های درآمدی به ۶۵ درصد رسیده است.


گرانی غذا و انرژی


شرکت شوفا به طور مرتب نظرسنجی‌ها برای کسب اطلاع از نظر مصرف‌کنندگان را انجام می‌دهد. در اکتبر ۲۰۲۴، این شرکت، از طریق Northlight Research، یک شرکت تحقیقاتی بازار، این نظرسنجی اخیر را با گرفتن نظرات یک هزار نفر از طریق آنلاین انجام داده است. اگرچه موج اصلی تورم در آلمان پایان یافته است، اما نرخ تورم در این کشور در دو ماه گذشته دوباره افزایش یافته است و قیمت مواد غذایی و خدمات، عامل اصلی این افزایش بوده است.۹۱ درصد از پاسخ دهندگان در نظرسنجی گفتند که برای کاهش هزینه‌های زندگی، در حال تلاش برای صرفه جویی در انرژی هستند در حالی که تقریباً سه چهارم (۷۳ درصد) گفتند که در تلاش برای کاهش استفاده از وسایلی گرمایشی هستند. سه چهارم شرکت‌کنندگان در نظرسنجی (۷۵ درصد) نیز اعلام کردند که قصد دارند هنگام خرید هزینه‌ها را کاهش دهند، در حالی که بیش از نیمی از آنها (۵۶ درصد) تأکید کردند که از سفر رفتن منصرف شده‌اند. حدود ۹ نفر از هر ۱۰ نفر از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی (۸۷٪) گفتند که به طور کلی هزینه‌های خود را کاهش داده‌اند.


پس‌انداز‌ها محدود است یا موجود نیست


علاوه بر این، نتایج نشان داده که پس انداز‌های مالی بسیاری از خانواده‌ها محدود شده است، به طوری که درصد خانواده‌هایی که پس‌انداز کافی برای تحمل فشار افزایش هزینه‌ها را دارند، از ۲۵ درصد تجاوز نمی‌کند، در حالی که تقریباً ۱۶ درصد گزارش داده‌اند که پس‌انداز خود را به اتمام رسانده‌اند.۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نیز توضیح دادند که می‌ترسند پس انداز‌های باقیمانده آنها کافی نباشد، در حالی که ۲۲ درصد از شرکت کنندگان گفته‌اند که اصلاً پس انداز ندارند. این نظرسنجی نشانه دیگری از وضعیت مالی متشنج را برای بسیاری از مردم آلمان نشان داده به طوری که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی (۵۳٪) گفتند که بازپرداخت وامی که در شش ماه گذشته دریافت کرده بودند دشوار شده است (۱۳ درصد گفته‌اند که بازپرداخت وام برایشان بسیار دشوار است، در حالی که ۴۰% هم گفته‌اند که این موضوع تا حدودی دشوار است.)


تحلیلگران می‌گویند که آشفتگی سیاسی در آلمان با فروپاشی ائتلاف دولتی و پیشرو بودن انتخابات در این کشور اقتصاد آن را در تنگنای بیش‌تری قرار داده است.

 

بانک مرکزی آلمان هفته گذشته اعلام کرد که اقتصاد آلمان احتمالا در سه ماه آخر سال با رکود مواجه خواهد شد، زیرا بازار کار به بی‌ثباتی ادامه خواهد داد و احتمال تعرفه‌های تجاری جدید در پیش است. اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی مؤسسه Consensus Economics نیز پیش‌بینی کردند که اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۵ تنها ۰.۶ درصد رشد کند که در مقایسه با ۱.۲ درصدی که قبلاً ۶ ماه پیش پیش‌بینی می‌شد، کمتر است که بزرگ‌ترین کاهش مربوط به انتظارات رشد در طول چنین دوره‌ای برای هر اقتصاد بزرگ صنعتی است. به نوشته روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، کاهش رشد اقتصاد آلمان تا حدی منعکس‌کننده ترس از توقف تصمیم‌ها برای سرمایه‌گذاری حتی قبل از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است، زیرا شرکت‌ها تعهدات اصلی خود را به تعویق می‌اندازند.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر