به گزارش ایبنا، مرتضی افقه؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه با اشاره به تداوم روند نزولی تورم تولیدکننده گفت: طبق آمار، تورم سالانه تولیدکننده در آبانماه با یک درصد کاهش نسبت به مهرماه به ۲۷.۶ درصد رسید که این اتفاق بر تورم مصرف کننده نیز اثرگذار خواهد بود؛ یعنی به مرور زمان شاهد کاهش تورم مصرف کننده خواهیم بود.
وی افزود: یکی از مهمترین اهداف بانک مرکزی در دو سال گذشته کنترل نرخ رشد نقدینگی و جلوگیری از افزایش قیمت کالا و خدمات به بهانه افزایش قیمت ارز بود و خوشبختانه این اقدامات باعث شد تا شاهد کاهش تورم تولیدکننده باشیم.
این اقتصاددان با بیان اینکه کاهش تورم تولیدکننده حاصل سلسله اقداماتی است که بانک مرکزی در دو سال گذشته اجرایی کرده است، اظهار کرد: این نهاد با رویکرد تقویت ثبات و پیشبینیپذیری بازار ارز، جلب اعتماد فعالان اقتصادی و جلوگیری از سرایت نوسانات مقطعی نرخ ارز به قیمت کالاها باعث شده که نرخ تورم سالانه تولیدکننده در دو سال اخیر بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کند.
افقه با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با اجرای سیاست انقباضی توانست نرخ رشد نقدینگی را کنترل کند، اظهار کرد: کاهش تورم تولیدکننده ریشه در اجرای سیاستهای انقباضی بانک مرکزی دارد، البته این نهاد باید برنامهای برای تامین مالی تولید نیز داشته باشد تا در کنار کاهش تورم شاهد رونق تولید و رشد اقتصادی باشیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان با اجرای سیاست تثبیت توانستند با نرخ ثابتی نیازهای ارزی خود را پوشش دهند، گفت: با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی، علیرغم تنشهای متعدد سیاسی، نرخ ارز در دامنه محدودی نوسان داشت که این امر باعث کاهش هزینههای تولید و در نهایت کاهش نرخ تورم سالانه تولیدکننده شده است.
منبع: تسنیم