موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان با توجه به آغاز به کار بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ایران در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اظهار داشت: فعالان اقتصادی و واردکنندگان و صادرکنندگان مدتهاست بر تکنرخی شدن ارز تاکید و پافشاری دارند و معتقدند ارز باید با وجود تمام فراز و فرودهای قیمتی خود تکنرخی شود. خوشبختانه راه اندازی بازار ارز تجاری در همین راستا عمل خواهد کرد تا بسیاری از مشکلات ارزی تجار و فعالان اقتصادی را برطرف سازد.
وی افزود: فارغ از فراهم شدن امکان خرید و فروش توافقی رسمی ارز در بازار ارز تجاری میتوان امیدوار بود که با فعالیت این بازار، احتمال رانت و فساد نیز بسیار کم خواهد شد و به زودی اثرات مثبتی در انتظار تولید و تجارت خواهد بود.
این فعال اقتصادی چشمانداز مثبتی را برای بازار ارز تجاری متصور شد و گفت: بیتردید چنین سامانهای با توجه به شفافیت و قانونمندی، گام مثبتی در تسهیل روند واردات و صادرات است؛ اما باید به این نکته مهم نیز توجه داشت که این بازار زمانی میتواند صد درصد در فرایند مدیریت مطلوب ارز اثرگذار باشد که نوسانات ارزی نیز در کمترین میزان خود باشد. مطمئنا نوسانات ارزی میتواند تا حدی بر نتایج و عملکرد مطلوب بازار ارز تجاری تاثیر بگذارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان با اشاره به تاکید فعالان اقتصادی و تجار بر تکنرخی شدن ارز گفت: اعضای اتاق بازرگانی بارها در راستای رونق گرفتن صادرات، نشستهای مختلفی را با حضور مسئولان وزارتخانهها و سازمانهای دولتی برگزار کردند تا شاید چنین تصمیمی مبنی بر تک نرخی شدن ارز اتخاذ شود. خوشبختانه با آغاز به کار بازار ارز تجاری میتوان امیدوار بود که بحث تکنرخی شدن ارز هم با جدیت بیشتری پیگیری میشود، چراکه در این مدت گامهای مثبتی از سوی دولت و بانک مرکزی در این راستا برداشته شده است.
آقایی در پایان اظهار داشت: قطعا با فعالیت بازار ارز تجاری و امکان مبادلات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان در یک مرکز رسمی و قانونمند میتوان امیدوار بود که مسیر تولید و تجارت نیز هموارتر خواهد شد و به همین دلیل چشم امید تجار و بازرگانان به آینده روشن چنین بازار و سامانهای است.