به گزارش ایبنا، حسین رهبر درباره تصمیم دولت و بانک مرکزی برای حذف ارز ترجیحی و حرکت به سمت بازار توافقی ارز اظهار داشت: در روش نیمایی شرکتهای صادراتی مجبور بودند ارز حاصل از صادرات را با نرخهای اعلامی در سامانه نیما عرضه کنند که این نرخها اختلاف زیادی با بازار داشت و سود شرکتها را کاهش داده بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهارداشت: تصمیم به راه اندازی بازار توافقی ارز، باعث افزایش سودآوری شرکتها میشود و به دنبال آن بازار سرمایه نیز رشد مییابد.
رهبر با بیان اینکه فاصله ارز نیمایی با بازار غیررسمی زیاد نیست، ادامه داد: این روزها بازار سرمایه رشد قابل توجهی دارد ولی باید دانست اگر رشدها خیلی سریع اتفاق بیفتد، ممکن است جلوی رشد آینده این بازار گرفته شود.
این کارشناس بازار سرمایه کمرنگ شدن عوامل روانی و سیاسی موثر بر بازار را از دلایل سبز شدن شاخص بورس در یک ماه گذشته و سیر صعودی آن دانست و افزود: در سالهای اخیر با وجود رشد ارزش بازارهای موازی شاهد رکود و درجا زدن بازار سرمایه بودیم، اما در یک ماه اخیر با فروکش کردن عوامل سیاسی همچون احتمال تنشهای نظامی و سیاسی در منطقه، بازار روند رشد خود را آغاز کرد.
رهبر در ادامه افزایش قیمت اقلامی، چون خودرو، برخی اقلام خوراکی را از دیگر عوامل موثر در سودآوری شرکتهای بورسی عنوان کرد که بر شاخص کل تاثیر مثبت داشته است.
وی با پیش بینی اینکه بازار سرمایه در هفته آینده نیز رو به رشد خواهد بود، این امر را فرصت خوبی برای عرضههای اولیه در بورس دانست و اظهار داشت: با رشد بورس فرصت مناسبی برای تاسیس صندوقهای سرمایه گذاری جدید و نیز افزایش ظرفیت صندوقهای فعلی و جذب سرمایههای خرد فراهم میشود.
این کارشناس بورس با یادآوری اینکه سرمایه گذاران خرد به دلیل نداشتن تجربه کافی بهتر است برای ورود به بازار سرمایه از صندوقهای سرمایه گذاری آغاز کنند تا در تلاطم بازارها دچار زیان نشوند، اظهار داشت: هرچه صندوقهای سرمایه گذاری منابع بیشتری از سرمایه گذاران خرد و غیرتخصصی را جذب کنند، به پایداری بیشتر بازار سرمایه کمک خواهند کرد.
رهبر پیشنهاد کرد که سقف صندوقهای سرمایه گذاری بورسی برای جذب منابع و سرمایههای خرد افزایش یابد و در عین حال مجوز فعالیت صندوقهای جدید صادر شود تا به ثبات بازار کمک کنند.
منبع: ایرنا