در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

عزم جدی بانک مرکزی در مقابله با ناترازی‌های بانکی/ کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی ادامه دارد

عزم جدی بانک مرکزی در مقابله با ناترازی‌های بانکی  کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی ادامه دارد
بانک مرکزی عزمی جدی برای مقابله با ناترازی‌های بانکی دارد، ناترازی‌هایی که رفع آنها به کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی می انجامد.
کد خبر : ۱۷۰۵۴۷

رحمان سعادت؛ اقتصاددان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبنا با اشاره به کنترل میزان نقدینگی و پایه پولی ناشی از سیاست‌های مثبت بانک مرکزی اظهار کرد: سیاست‌های مثبت محمدرضا فرزین؛ رئیس بانک مرکزی و ابقای ایشان در دولت چهاردهم بیانگر آن است که دولت در کنار بانک مرکزی عزمی جدی برای اصلاح اقتصادی و به‌ویژه مقابله با ناترازی‌های بانکی دارند، ناترازی‌هایی که رفع آنها به کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی می‌انجامد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی خواهان آن است یک بار برای همیشه با بانک‌های ناتراز مقابله کند، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی نیز در کنار بانک مرکزی تمرکز ویژه‌ای در مقابله با ناترازی بانک‌ها دارد؛ چرا که ریشه افزایش نرخ تورم در رشد نقدینگی و بالا رفتن پایه پولی است.

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان گفت: بنده بر این باورم و امیدوارم شاهد نظم یافتن نظام بانکی کشور تا قبل از سال ۱۴۰۵ باشیم؛ چرا که شواهد نشان می‌دهد دولت، مجلس و بانک مرکزی تاکید ویژه‌ای بر اجرای برنامه هفتم توسعه دارند.

سعادت در این باره یادآور شد: در برنامه هفتم رشد اقتصادی ۸ درصدی با تورم تک رقمی مد نظر است. دولت در صورتی می‌تواند به این اهداف برسد که بانک‌های ناتراز را از چرخه خارج کند یا آنها را مجاب به حرکت کردن در چارچوب قانون کند و خوشبختانه این عزم در بانک مرکزی دیده می‌شود.

این استاد اقتصاد تاکید کرد: بانک مرکزی با ریاست آقای فرزین این تعهد را به دولت داده‌اند و معتقدند تا یکی دو سال آینده ناترازی‌های بانکی از بین خواهد رفت. در نهایت به تبع این وضعیت، رشد پایه پولی و رشد نقدینگی در حد معمول ومعقولی که تورم زا نباشد خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه اگر همین روال برقرار باشد، روند نزولی متغیرهای پولی نیز ادامه خواهد یافت؛ افزود: خوشبختانه شاهد استمرار کاهش نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی در آبان‌ماه امسال نیز بودیم به نحوی که بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی به ۲۸.۱ درصد رسید که روند کاهشی را نشان می‌دهد. رشد دوازده‌ماهه پایه‌پولی نیز در آبان‌ماه امسال به ۲۰.۷ درصد کاهش یافت.

نویسنده: میلاد شکری
ارسال‌ نظر