به گزارش ایبنا، به گفته تحلیلگران یو بی اس گلوبال ریسرچ، اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۵، با چالشهای مهمی مواجه خواهد بود که عمدتا تحت تاثیر مصرف ضعیف خانوارها، عملکرد نه چندان مطلوب بخش صادرات نسبت به تقاضای جهانی و رشد بالقوه پایین است.
این عوامل بر چشمانداز گستردهتر اقتصادی آلمان تاثیر دارد و توجه سیاستگذاران بر آنها ضروری است. مصرف ضعیف خانوارها، همچنان نگرانی اصلی برای اقتصاد آلمان محسوب میشود و تورم بالا و افزایش هزینههای زندگی بهطور قابلتوجهی بر قدرت خرید خانوار تاثیر گذاشته و در نتیجه، منجر به کاهش اعتماد مصرفکننده شده است.
با کاهش بودجه خانوارها، سطح کلی مصرف کمتر میشود و رشد اقتصادی را بیشتر متوقف میکند. این وضعیت، نه فقط بر بخشهای خردهفروشی و خدمات تاثیر میگذارد، بلکه احساسات سرمایهگذاری را تضعیف کرده و چرخهای ایجاد خواهد کرد که بهبود اقتصادی را محدود میکند.
علاوه بر این، عملکرد صادرات آلمان نسبت به چشمانداز تقاضای جهانی، ضعیف شده است. در حالی که این کشور از لحاظ تاریخی، بازیگر مسلط در تجارت بینالمللی بوده، دادههای اخیر حاکی از افت رشد صادرات آن نسبت به سایر کشورهاست.
عواملی مانند اختلالات زنجیره تامین، افزایش هزینههای تولید و تغییر ترجیحات مصرفکننده، در این کاهش نقش داشتهاند.
از آنجایی که کشورهای رقیب از فرصتهای جدید بهره برداری میکنند، آلمان باید به استراتژیهای صادراتی خود بپردازد تا در بازار جهانی که به سرعت در حال تغییر است، رقابتی باقی بماند.
در نهایت، موضوع رشد بالقوه پایین در افق اقتصادی آلمان بزرگ و موانع ساختاری، ازجمله جمعیت پیر و رشد ناکافی نیروی کار، مانع از پیشرفت بهرهوری شده است.
این رکود در رشد بالقوه، ظرفیت اقتصاد را برای گسترش و نوآوری محدود میکند و در نهایت بر پایداری بلندمدت تاثیر میگذارد.
بر اساس گزارش اینوست، بدون اصلاحات برای افزایش بهرهوری و جذب استعداد، آلمان در خطر عقب ماندن از همتایان خود در اروپا و اقتصاد جهانی قرار دارد.
منبع: ایسنا