به گزارش ایبِنا، فرزاد پیلتن در نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی که در اتاق تعاون ایران برگزار شد، با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری دو کشور گفت: برای توسعه همکاریهای تجاری اهمیت و اولویت خاصی برای کشور آفریقای جنوبی قائل هستیم.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر لزوم توسعه و گسترش روابط تجاری دو کشور ادامه داد: فرصتهای سرمایهگذاری و تجارت با آفریقای جنوبی در سازمان توسعه تجارت ایران به گونهای برنامهریزی شده تا همه ظرفیتهای دو کشور شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد.
وی از طراحی و تدوین برنامه ای برای مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور به میزان یک میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۲ با مشارکت بخش های اقتصادی سفارتخانه های ایران و آفریقای جنوبی خبر داد و گفت: هرچند هدفگذاری دو کشور، توسعه مبادلات با حجم ۲ میلیارد دلار است اما در حال حاضر برنامه توسعه مبادلات اقتصادی تا یک میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت با اشاره به تجارت ۷۰ میلیون دلاری ایران و آفریقای جنوبی در سال گذشته ادامه داد: علاوه بر همکاریهای حال حاضر دو کشور، توسعه سرمایهگذاریها در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین گسترش ظرفیتهای فعالیت در حوزه گردشگری پیشبینی شده که امیدواریم با همکاری سازمانها و نهادهای دولتی دو کشور، در نتیجه استفاده از این ظرفیت ها، حجم یک میلیارد دلاری هدفگذاری شده تا سال ۲۰۲۲ تحقق یابد.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران همچنین از هدفگذاری دو کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی در سال ۲۰۱۸ میلادی در ۲۰ محور خبر داد و افزود: محور همکاری ها در سال جاری در چارچوب تبادل هیئتهای تجاری، برگزاری نمایشگاهها برای ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای دو کشور، تبادل تیمهای اقتصادی و معرفی قوانین و مقررات ایران و آفریقای جنوبی خواهد بود.
پیلتن در بخش دیگری از اظهاراتش موانع پیش رو برای توسعه حل مبادلات تجاری دو کشور اشاره کرد و گفت: برای تحقق اهداف مذکور، موانعی وجود دارد که درخواست داریم از طرف آفریقای جنوبی این مشکلات برطرف شود.
وی که در نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی در اتاق تعاون ایران، سخنرانی می کرد، ادامه داد: نخستین مانع پیش رو در حوزه مبادلات مالی و همکاریهای بانکی دو کشور است که امیدواریم در نشست کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور و مذکرات دوجانبه مسئولان، مشکلات بانکی پیش روی تجار برطرف شود. چرا که بدون رفع مشکلات بانکی، تحقق اهداف پیشبینی شده زیر سوال میرود.
مدیرکل عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: یکی دیگر از مشکلات پیش روی توسعه تجارت دو کشور در زمینه حمل و نقل است؛ در این زمینه شرکتهای حمل و نقلی ایرانی به رغم تمایلی که در خصوص حمل کالاهای خود به آفریقای جنوبی دارند، اما به دلیل مسیر طولانی، قدرت رقابت برای آنها کاهش پیدا کرده است؛ در مذاکراتی که با شرکتهای حمل و نقل کشورمان انجام شده، اعلام میکنند که در مسیر برگشت، بار کافی برای آنها وجود ندارد، که این موضوع باید با همراهی بخش خصوصی و دولتی با رویکرد توسعه روابط تجاری دو کشور مورد توجه قرار گیرد. ضمن اینکه باید به گونهای برنامهریزی کنیم تا شرکتهای حمل و نقلی کشتیرانی نیز در زمینه حمل کالا بین دو کشور فعالیت کنند.
پیلتن تاکید کرد: امیدواریم بخش تعاون که یکی از بخش های مهم اقتصاد ایران است، منشا و مبداء مناسبی برای همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و آفریقای جنوبی باشد. بر اساس این گزارش، نشست تجاری ایران و آفریقای جنوبی صبح امروز با حضور بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران، مسئولان آفریقای جنوبی، تجار، سرمایهگذاران و مسئولان دستگاه های ذیربط در ایران به میزبانی اتاق تعاون ایران برگزار شد.
لازم به ذکر است حجم صادرات ایران به آفریقای جنوبی در سال گذشته ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار بود، ضمن اینکه حجم واردات ایران از این کشور نیز ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار در سال گذشته برآورد شده است.