به گزارش ایبِنا، ندا بشیری در خصوص وضعیت بازار بدهی فرابورس در مهرماه سال جاری گفت: با فرارسیدن مهرماه از طریق سررسید چند نماد مختلف از اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی در بازار بدهی فرابورس، زمینههای لازم برای پرداخت مطالبات پیمانکاران دولت فراهم شد و طی همین مدت چندین نماد جدید نیز در این بازار بازگشایی شدند تا معاملات ثانویه این اوراق از رهگذر بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس امکانپذیر شود.
وی یکی از اتفاقات مهم در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس را سررسید اوراق مشارکت طرحهای عمرانی انتفاعی دولت موضوع قانون بودجه سال ۱۳۹۴ در نمادهای اشاد۳ و اشاد۴ عنوان کرد و گفت: این اوراق که در سال ۹۶ وارد بازار سرمایه شد، پیش از آن با نرخهای غیرمتعارف معامله میشد اما با ورودشان به بازار سرمایه شاهد کاهش چشمگیری در نرخ تنزیل آنها بودیم.
بشیری با اشاره به اینکه علاوه بر سررسید اوراق اشاد، دو مرحله از اسناد خزانه اسلامی نیز در نمادهای اخزا۶۰۶ و اخزا ۷۰۸ طی مهرماه سررسید شدهاند، افزود: در مجموع رقمی معادل ۳۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط خزانهداری کل کشور به حساب بانکی متصل به کد بورسی آخرین دارندگان واریز میشود.
ورود ۱۰۵ میلیون ورقه اسناد خزانه به فرابورس
مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس با بیان اینکه در کنار خروج اوراق از بازار ابزارهای نوین مالی با بازگشایی سری جدید اسناد خزانه اسلامی در ۵ نماد معاملاتی به تعداد ۱۰۵ میلیون ورقه طی مهرماه معاملات ثانویه آنها در بازار ابزارهای نوین مالی فراهم شده است، اظهار کرد: همچنین سایر اسناد خزانه اسلامی موضوع قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور بعد از فراهم شدن شرایط بازگشایی قابل معامله خواهند شد.
به گفته وی، در مهرماه امسال همچنین دولت با انتشار اعلامیه از متقاضیان قبولی سمت متعهد پذیرهنویسی اوراق خود دعوت به شرکت در رقابت مظنه کارمزد کرد. بشیری در این زمینه توضیح داد: در واقع مناقصه قبولی سمت ارکان اوراق مالی اسلامی در فرابورس ایران برای نخستین بار به صورت الکترونیک برگزار شد و دولت بعد از بررسیهای خود و انعقاد قراردادهای اولیه نسبت به انتشار اوراق منفعت اقدام کرد. بدین ترتیب با هدف تامین مالی دولت، پذیرهنویسی ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق منفعت در فرابورس فردا ۲۹ مهرماه انجام میشود.
مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس در ادامه از سهم ۵ درصدی بازار بدهی در بازار مالی کشور خبر داد و گفت: هم اکنون بازار بدهی کشور با ارزش اسمی بالغ بر ۱.۴۵۰ هزار میلیارد ریال توانسته است سهم ۵ درصدی از بازار مالی کشور را داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به افزایش سقف انتشار اوراق دولت در قانون بودجه و حضور فعالتر بخش خصوصی در تأمین مالی از طریق اوراق مالی اسلامی، این سهم بازار تأمین مالی همانند سالهای گذشته توسعه پیدا کند.