حسن خدایی در گفتگو با ایبِنا با اشاره به ورود نقدینگی تازه در سال جدید به بازار سهام گفت: یکی از دلایل اصلی این اتفاق، خوشبینی است که سرمایهگذاران نسبت به رشد بازار سهام دارند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: از طرفی دیگر رکودی که بر اقتصاد کشور، بویژه به واسطه انتشار ویروس کرونا نیز حاکم شده است نیز موجب شده تا نقدینگی بیشتری از بخشها و بازارهای مختلف از سوی حقیقیها به سمت بازار سهام سرازیر شود.
وی با تاکید بر این که جریان قوی نقدینگی همچنان حرکت و مسیر بازار سرمایه را صعودی و رو به رشد به پیش میبرد، تصریح کرد: تا مادامی که این نقدینگی در بازار سهام وجود دارد، این مسیر رو به رشد ادامه خواهد داشت و دستیابی شاخص بورس به رقمهای بالا دور از دسترس نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برنامههای دولت برای عرضه سهام دولت در بورس طی ماههای آینده به عموم مردم افزود: علاوه بر عوامل یاد شده، حمایتهای دولت از بازار سرمایه هم موجب شده تا این موج مثبت در بازار سهام ادامه داشته باشد.
وی گفت: با توجه به شرایط خوب و مناسب بازار سرمایه، باید برای این بازار و نقدینگی خوبی که در آن جریان دارد برنامهریزی مناسبی داشت و با اقداماتی همچون افزایش سهام شناور شرکتها، نقدینگی وارده به این بازار را بدرستی جذب کرد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر انتظار میرود تا با تسریع در پذیرش شرکتها و افزایش شمار عرضههای اولیه، جذب هدفمند نقدینگی بهتر انجام گرفته و شاهد توسعه هر چه بیشتر بازار سهام در کشور باشیم.
وی با بیان این که یکی از آرزوهای دیرینه فعالان اقتصادی کشور ورود نقدینگی به بازار سرمایه بوده است که خوشبختانه این روزها در حال شکلگیری است، اضافه کرد: با این اتفاق هم تامین مالی بهتری برای صنایع صورت میگیرد و هم این که دلالی و سفتهبازی کمتری نیز در سایر بازارها رخ میدهد. از این رو این روزها شاهد این هستیم که نقدینگی مناسبی از سوی اشخاص حقیقی به سمت بازار سرمایه آمده است.
خدایی با پیشبینی این موضوع که روند رو به رشد شاخص و بازار سرمایه کماکان ادامه خواهد داشت، در خصوص تغییر قوانینی و مقررات در این بازار نیز گفت: این تغییرات از دو جنبه قابل بررسی است، یکی آن دسته از تغییراتی است که یک شبه بوده و موجب بیثباتی در بازار و ایجاد شوک به سرمایهگذاران وارد میشود که این تغییرات قابل دفاع نیست.
وی افزود: اما دستهای دیگر از تغییرات هستند که متناسب با شرایط معاملات بازار و سایر عوامل اثرگذار بر کلیت بازار سرمایه تصویب و اعمال میشوند، که با توجه به پویا بودن بازار سرمایه گریزی از این دسته تغییرات نیست.