به گزارش خبرنگار ایبِنا؛ دوم اسفندماه سال گذشته بود که گروه ویژه اقدام مالی با صدور بیانیهای از بازگرداندن نام ایران به لیست سیاه به دلیل عدمپیوستن به دو کنوانسیون CFT و پالرمو خبر داد. بر اساس آن بیانیه، FATF به همه کشورها توصیه کرد به اجرای کامل اقدامهای احتیاطی در ارتباط با ایران بازگردند؛ توصیهای که به اذعان بسیاری از فعالان تجاری و کارشناسان اقتصادی، حجم تجارت کشورمان را تحت تاثیر منفی خود قرار داد. این بیانیه در پی تایید نظر منفی شورای نگهبان مبنی بر پیوستن ایران به کنوانسیونهای پالرمو و CFT بود. حال پس گذشت ماهها، طبق گفته معاون حقوقی رییس جمهوری، رهبر انقلاب با درخواست رییس دولت برای بررسی مجدد الحاق ایران به کارگروه ویژه اقدام مالی موافقت کردهاند.
در این باره فرشید فرزانگان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات به خبرنگار ایبِنا گفت: عدم تصویب FATF باعث خواهد شد چنانچه آمریکا به برجام نیز بازگردد، ایران نتواند از فضای تحریم خارج گردد.
وی تاکید کرد: سیستم بانکی دنیا علاوه بر ترس از جریمههای ایالت متحده و بیم از عدم الحاق ایران به FATF، به هر دو دلیل به سیستم بانکی ایران خدمات لازم را ارائه نداده و در صورت عدم پیوستن ایران این خود تحریمی ادامه خواهد داشت.
فرزانگان افزود: از این رو در گذشته مخالفان تصویب FATF میگفتند که با تصویب آن مشکل نقل و انتقالات ارزی به دلیل تحریم حل نمیشود اما حالا اگر آمریکا به برجام بازگردد و ما FATF را تصویب نکرده باشیم با خودتحریمی مواجه خواهیم شد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در ادامه اظهار داشت: لازم است در شرایطی که بخش خصوصی کشور امید به بهرهمندی کشورمان از فضای تجاری بهتر از گذشته را دارد و تاکنون نیز عدم الحاق به نظام بانکی جهانی باعث زیان کشور در دریافت پولهای بلوکه شده کشور شده و بخش خصوصی کشور نیز با تحمیل هزینههای اضافی حوالجات ارزی بسیار متضرر شده است و بارها مبالغ هنگفتی از منابع ارزی تجار در مجموع با مشکلات متعدد مواجه شده است فلذا اکنون لازم است با درایت و بلند نظری حاکمیت اوضاع طوری رقم بخورد که فضای تولید و تجارت در نتیجه اقتصاد و معیشت مردم درگیر بازیهای سیاسی نگردد.