به گزارش ایبِنا، چهار استارتاپ منتخب رویداد جذب سرمایه آیفینک با نامهای «تضمین اپ» پلتفرم تضمین خرید و فروش اینترنتی، «تومن کَش» پلتفرم ارائه خدمات مالی به گردشگران عرب زبان حوزه سلامت در ایران، «ضامن» پلتفرم وامدهی آنلاین با ابزارهای مختف و «فنابا» پلتفرم صندوق سرمایهگذاری رمزارزی و سرمایهگذاری از طریق بلاکچین از ایده به مرحله سرمایه گذاری رسیدند که هفته گذشته توانمندی های خود را به سرمایهگذارانی که در مرکز نوآوری مالی شرکت خدمات انفورماتیک حضور یافته بودند، ارائه کردند.
مدیرعامل شرکت فرادیس گستر با اشاره به فلسفه آیفینک که بر مبنای فلسفه نوآوری باز است، اظهار کرد: نوآوری باز یعنی سازمانی یک بازوی اجرایی داشته باشد که بتواند ایده ها و اندیشه های جدید را از تیم های بیرونی بگیرد و به آنجا که تصمیم دارد سرمایه گذاری کند ببرد و در نهایت ایده ها را فرآوری کند.
علی هاشمی اقدم در گفت و گو با ایبِنا تصریح کرد: در واقع با توجه به حجم ذات کار، سازمان هایی که نمی توانند خودشان همه فعالیت ها را توسعه دهند، از ظرفیت یک سازمان و انرژی و تیم های بیرونی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس مجموعه ملی انفورماتیک و در ذیل آن شرکت خدمات انفورماتیک سال ها به دنبال نوآوری باز بود و تلاش هایی هم داشت، اما به آنجایی که بتواند از ظرفیت بیرونی استفاده کند، نرسید. این شرکت می بایست ایده ها و فناوری های بیرونی را بتواند حمایت کند و خودش هم جزیی از آنها به عنوان سهامدار یا حامی بشود تا آنها را تبلیغ کند که به طور کلی فرآیند سختی است.
این فعال حوزه فناوری اطلاعات، تاکید کرد: با عملکرد خوبی که آیفینک نشان داد باعث شد مدیرعامل گروه ملی انفورماتیک در مجمع شرکت ما که اخیرا برگزار شد مسئولیت نوآوری کل گروه ملی انفورماتیک را به شرکت خدمات انفورماتیک واگذار کرد.
هاشمی اقدم گفت: زمانی که شرکت فردایس گستر به عنوان شرکت ۱۰۰ درصدی شرکت خدمات انفورماتیک را در سال ۹۶ تحویل گرفتیم، یکی از ماموریت های بنده این بود که حوزه نوآوری گروه خدمات انفورماتیک را توسعه دهیم. پس از یک سال مطالعه و بررسی بازار، در نهایت اواخر سال ۹۷ طرحی تهیه شد که اوائل سال ۹۸ به این نتیجه رسیدیم که با یک مرکز نوآوری شروع کنیم. از بین چند مجموعه یک مجموعه را به نام هم آوا انتخاب کردیم که محل آن را در کارخانه نوآوری آزادی قرار دادیم چرا که محیط هم باید مختص تیم باشد. در این محیط از علی بابا گرفته تا فضای کار اشتراکی زاویه و دیجی کالا حضور دارند که باعث می شود مخاطبان و تیم ها به جای اینکه فضای خشک اداری با دیسیپلین را ببیند، در فضای پویا و جوان قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت فرادیس گستر تصریح کرد: این مجموعه سال ۹۸ راه اندازی و شهریور ماه برند آیفینک انتخاب شد که براین اساس مرکز خدمات مالی فناوری ها و خدمات مالی را آغاز کردیم. در پاییز دوره هایی با عنوان سرنخ برگزار کردیم که از جوانان دعوت می کردیم و به آنها ایده هایی که در دنیا وجود دارد را می گفتیم و سرنخ موضوع را به دستشان می دادیم. در نهایت از میان ۷۰ تیم، ۶ تیم واجد شرایط بودند و کار را با شروع کرونا آغاز کردیم.
وی گفت: در خرداد ماه دوره شکل دهی را تمام کردیم که مانند پیش دبستانی است که تا این مرحله چیزی طلب نمی کردیم و حتی پول توجیبی هم می دادیم و چندین هفته همراه تیم بودیم. در پایان دوره شکل دهی تعدادی تیم دِمودیِ دادند و برگزیده شدند که خوشبختانه هر ۶ تیمی که وارد شده بودند مورد پذیرش قرار گرفتند.
به گفته هاشمی اقدم، از اینجا اعلام کردیم برای اینکه وارد دوره شتاب دهی شوند بین ۱۰ تا ۱۵ درصد سهام را می گیریم و خدماتی هم ارائه می کنیم که در نهایت با ۴ تیم قرارداد شتاب دهی منعقد شد و در هفته های گذشته نیز اولین ارائه آنها برگزار شد که به مرحله سرمایه گذاری رسیدند.