به گزارش ایبِنا، محمدعلی دهقان دهنوی در حاشیه مراسم رونمایی از پنجره واحد خدمات بازار سرمایه در باره زمان واریز سود سهام عدالت گفت: اگر همه شرکتها سود را واریز کنند، دومین مرحله از واریز سود به صورت کامل انجام میشود در غیر اینصورت آن بخش از سود که واریز شده است، پرداخت خواهد شد.
وی افزود: سود سهام عدالت تا چند روز آینده پرداخت میشود، با این توضیح که بخش کوچکی از این سود به دلیل اینکه شرکتهای سرمایهپذیر افزایش سرمایه داشتند، به نفع مشمولان سهام عدالت بود. چند شرکت در پرداخت سود با مشکل روبرو بودند و آخرین اخطارها را به آنها داده ایم، اگر این شرکتها سود را واریز کنند، دومین مرحله از واریز سود به صورت کامل پرداخت میشود در غیر اینصورت آن بخش از سود که واریز شده است، پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با شرکتهایی که سود مدنظر را در موعد مقرر واریز نکرده اند طبق ضوابط سازمان بورس با آنها برخورد خواهیم کرد. دهقان دهنوی در خصوص آخرین وضعیت اجرای پیشنهاد ۳+۷ افزود: هنوز مصوبه آن ابلاغ نشده است و همچنان در انتظار ابلاغ آن برای اجرا هستیم.
وی به توقف فروش سهام عدالت اشاره کرد و گفت: فروش سهام عدالت به علت فضای حاکم در بازار و هیجانهای ایجاد شده متوقف شد، حجم سهام عدالت در بازار زیاد است و در صورتی که فروش آن در بازار مدیریت نشود، از ارزش آن کاسته میشود و منجر به ضرر و زیان سهامداران خواهد شد.
دهقان دهنوی به زمان فراهم شدن امکان فروش سهام عدالت اشاره کرد و افزود: این موضوع وابسته به بهبود وضعیت بازار است، در آن زمان سهام عدالت را به صورت تدریجی عرضه خواهیم کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این موضوع باید مدنظر باشد که سهام عدالت جزو ارزشمندترین و بهترین سهام شرکتهای کشور است و هیچ دارایی بهتر از آن در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما به سهامداران این است که اگر افراد به پول حاضر از فروش این سهام نیازی ندارند به طور حتم از فروش آن خودداری کنند و از منافع آن در بلندمدت بهرهمند شوند. وی به واریز معادل ریالی ۱۵۰ میلیون دلار به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اجرای این موضوع بین بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی در جریان است، بانک مرکزی از صندوق توسعه ملی درخواست داشت تا حسابهایی را معرفی کند که مبلغ قابل برداشت باشد، در صورت اجرای این اقدام هر چه زودتر این واریزی انجام خواهد شد.
دهقان دهنوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصلاح قانون اوراق بهادار اکنون در کدام مرحله قرار دارد؟ گفت: اصلاح قانون بازار اورا ق بهادار در مجلس و کمیسیون اقتصادی مطرح است، بحثهای متنوع و پراکندهای در این زمینه وجود دارد، در این میان سازمان بورس هم در حال جمع بندی نظرات خود است.
وی افزود: با بخشهایی از این اصلاح موافق هستیم، اما بخشهای دیگر آن نگران کننده است و در خواست میکنیم تا صاحب نظران با ورود به این موضوع پیش نویسهای آن را مطالعه کنند تا اگر اصلاحی انجام شد آن اصلاح مدنظر به نفع بازار سرمایه باشد.
دهنوی در پاسخ به علت عدم انتشار آمار مربوط به میزان حمایتها و خرید و فروش صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: صندوق تثبیت و توسعه دارای دستورالعملهای خاص خود هستند، اکثر منابع صندوق توسعه بازار سرمایه، منابع بانکها و کارگزاریها است، اگر الزامی برای افشای اطلاعات دیگر صندوقها وجود داشته باشد برای این صندوق هم نیز وجود خواهد داشت.
وی افزود: صندوق تثبیت بازار سرمایه فعالیتهای خود را بر اساس دستور العملهای مشخصی انجام میدهد، این صندوقها گزارشهای مفصلی را در وب سایت و در مورد پرتفوی خود منتشر کرده اند.
دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این صندوقها نقش تثبیتی و حمایتی دارند، نمیتوانند اطلاعات ریز و جزییات خود را منتشر کنند، اما سازمان بورس، هیات امنای این صندوق و مراجع نظارتی به صورت دائم فعالیت آنها را مورد بررسی قرار میدهند.
راه اندازی معاملات املاک در بورس کالا
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به راه اندازی بورس املاک در بورس کالا اشاره کرد و گفت: بخشی از آن چیزی که باید تشکیل دهنده بورس املاک باشد صندوقهای املاک و مستغلات هستند که ما با سرعت پیگیر اجرایی آن هستیم، دستور العمل آن قرار است اجرا شود و از طرف دیگر معاملات املاک را در بورس کالا راه اندازی کرده ایم.
وی افزود: ما زمانی بورس املاک را تاسیس میکنیم که نهادها و ابزارهای لازم را برای فعالیت داشته باشیم، بدین صورت که در ابتدا محیط کار را فراهم کنیم و بعد شرکت تاسیس شود. دهقان دهنوی به برنامههای مدنظر برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اکنون وضعیت بازار خوب است، اما برنامههای حمایتی ما دائمی است. صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه دارای منابع قابل توجهی هستند و در روزهایی که نیاز باشد به بازار سرمایه ورود و از معاملات آن حمایت میکنند.