به گزارش خبرنگار بینالملل ایبِنا به نقل از سی ان بی سی، به گفته کریستین سووینگ، مدیرعامل دویچه بانک، اروپا و ایالات متحده با احتمال زیادی با رکود اقتصادی مواجه بوده و بانکهای مرکزی مجبور هستند سیاستهای پولی خود را برای مبارزه با تورم تشدید کنند. فدرال رزرو ایالات متحده، بانک مرکزی اروپا، بانک ملی سوئیس و بانک انگلستان همگی در هفته گذشته برای مهار تورم با درجات متفاوتی اقداماتی را انجام دادند. تورم قیمت مصرف کننده در منطقه یورو در ماه می به رکورد جدید ۸.۱ درصد رسید و بانک مرکزی اروپا تصمیم خود را برای شروع افزایش نرخ بهره در جلسه جولای خود تأیید کرده است.
روسای بانک مرکزی و اقتصاددانان در سراسر جهان اذعان کردهاند که ممکن است انقباضهای شدیدی که برای مهار تورم ضروری است، اقتصادها را به رکود سوق دهد و در حال حاضر رشد با وجود عوامل جهانی کند شده است. نزدیکی اروپا به جنگ اوکراین و اتکای آن به واردات انرژی روسیه، این قاره را به طور منحصر به فردی در برابر درگیری و توقف احتمالی جریان گاز روسیه آسیبپذیر میکند.
سووینگ گفت: یک چیز واضح است: اگر گاز روسیه، ناگهان متوقف شود، احتمال وقوع رکود زودتر بسیار بیشتر است. هیچ شکی وجود ندارد. اما میتوانم بگویم که در مجموع، چنان وضعیت چالشبرانگیزی داریم که احتمال رکود اقتصادی در آلمان یا اروپا در سال ۲۰۲۳ یا سال بعد از آن، بیشتر از سالهای گذشته است. با وجود تورم ناشی از جنگ اوکراین و تحریمهای مرتبط با روسیه، زنجیرههای تامین نیز به دلیل افزایش تقاضای پس از همهگیری و بازگشت اقدامات کنترل کووید-۱۹، به ویژه در چین، متوقف شده است. وضعیت چالش برانگیزی است که ما سه، چهار عامل را داریم که میتوانند به شدت بر اقتصاد تأثیر بگذارند و بنابراین سووینگ گفت: احتمال وقوع رکود در اروپا و همچنین در ایالات متحده بسیار زیاد است.
با توجه به چالشهای موجود، سووینگ گفت که تمایل زیادی به تکیه بر مدلهای سنتی ندارد و این اقتصاد با طوفانی از سه یا چهار اهرم واقعی که میتواند باعث رکود شود مواجه است. سووینگ گفت تورم بزرگترین نگرانی است. میتوانم بگویم که تورم چیزی است که واقعاً من را نگران میکند و بنابراین فکر میکنم سیگنالی که از بانکهای مرکزی گرفتهایم، چه فدرالرزرو و چه در حال حاضر بانک مرکزی اروپا، سیگنال درستی است. ما باید با تورم مبارزه کنیم زیرا در نهایت تورم بزرگترین سم برای اقتصاد است.