04 تير 1401 - 08:17
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد؛

بررسی طرح مالیات برعایدی سرمایه در اولویت صحن علنی

عضو کمیسیون اقتصادی گفت: لوایح و طرح‌های زیادی در نوبت بررسی است، اما با توجه به اولویت طرح مالیات بر عایدی سرمایه از جهت اینکه سرمایه‌های کشور به سمت سوداگری نرود، مجلس آن را در اولویت قرار می‌دهد.
کد خبر : ۱۳۳۸۴۸
صفایی دلوئی

محمد صفایی دلوئی؛ نماینده مردم گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ابیِنا درباره وضعیت طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس گفت: سال گذشته شور اول و دوم طرح مالیات بر عایدی سرمایه در صحن علنی به تصویب رسید و اداره قوانین ایراداتی را به آن وارد دانست که همین هفته برطرف خواهد شد و تحویل هیئت رئیسه برای بررسی در صحن داده می‌شود.


وی در خصوص زمان بررسی این طرح در صحن علنی بیان کرد: لوایح و طرح‌های زیادی در نوبت بررسی است، اما با توجه به اولویت این موضوع از جهت اینکه سرمایه‌های کشور به سمت سوداگری نرود، مجلس آن را در اولویت قرار می‌دهد.


نماینده مردم گناباد درباره امتیازات طرح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار داشت: مردم ۱۹۰ کشور در دنیا مالیات برعایدی سرمایه پرداخت می‌کنند، برخی از این کشورها مانند مردم کانادا ۴۲ درصد و برخی دیگر مانند مردم انگلیس و آمریکا ۲۸ درصد مالیات برعایدی سرمایه می‌دهند. متاسفانه موضوعی به نام مالیات بر عایدی سرمایه در ایران وجود ندارد، به همین جهت سرمایه‌ها به سمت سوداگری و دلالی می‌رود، با قانونی شدن طرح فوق به طور طبیعی تولید به سوداگری و دلالی ترجیح داده خواهد شد.


این عضو کمیسیون اقتصادی مطرح کرد: امروز مسکن برای بسیاری از افراد کالای مصرفی به حساب نمی آید، یک کالای تجاری است. خودرو، طلا، ارز و زمین هم به همین شکل، با وضع قانون مالیات بر عایدی سرمایه این شیوه تغییر پیدا می کند. 


صفایی درباره طرح اصلاح بانک مرکزی نیز افزود: با تلاش نمایندگان مجلس طرح اصلاح بانک مرکزی در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی تحویل هیئت رئیسه مجلس داده می شود. این طرح بسیار مهم است زیرا بانک مرکزی به حیاط خلوط دولت‌ها تبدیل شده و به همین دلیل در دولت گذشته صدها هزار میلیارد چاپ اسکناس انجام شد. معنای چاپ اسکناس این است که طبقه ضعیف جامعه روز به روز ضعیف‌تر می‌شود و افراد دارای تمکن مالی، شرایط اقتصادی بهتری پیدا خواهند کرد و این وضعیت باعث می‌شود، خروجی سیستم تولید فقر و نابرابری باشد.


وی در خصوص علت تاکید بر طرح استقلال بانک مرکزی از سوی مجلس، تصریح کرد: دولت‌ها با استقلال بانک مرکزی به طور طبیعی دیگر نمی‌توانند برای چاپ اسکناس فشار وارد آورند که در نتیجه آن نقدینگی هم افزایش پیدا نمی‌کند.  

ارسال‌ نظر