حسن حیدری، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ایبِنا درباره تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری گفت: تاثیر تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری را در یک بسته باید مورد توجه قرار داد. مبارزه با پولشویی و جلوگیری از فرار مالیاتی از جمله مسائلی است که میتوان درنتیجه اجرا این طرح به کسب نتایج خوب درباره آنها امیدواربود که البته این امیدواری هم دارای شرط وشروطی است و باید مکملهای مربوطه مورد توجه قرار گیرد.
وی درباره مکملهای مربوط به تفکیک حسابها چنین ابراز کرد: درصدی از فرار در هر یک از این موارد وجود دارد و این موضوعی است که باید در زمان اجرا برآن دقت لازم صورت گیرد. برای کاهش ضریب خطا و کسب موفقیت بیشترنیاز است تا بحثهای قانونی که مربوط به پولشویی است، به اجرا درآید. علاوه بر این بر فرض وقتی معاملهای در رابطه با مسکن انجام میشود از یک حدی بالاتر حتما با حساب بانکی صورت گیرد. حساب بانکی برای کارهایی که بتوان به وسیله آن نقل وانتقالات را دنبال کرد، بسیار مناسب است زیرا از این طریق سازمان امور مالیاتی راحتتر میتواند، معاملات را مورد توجه قرار دهد. در صورت روی دادن این اتفاق نتیجه خوبی را شاهد خواهیم بود.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: بیشتر مشکل مالیاتی کشور مالیاتهای بزرگ هستند، زیرا مالیاتهایی که پیش از رسیدن پول به دست مردم کسر میشود که مشکلی به وجود نمیآورد.
حیدری پیشنهاد خود را برای اجرای بهتر این طرح چنین بیان کرد: دولت درنظر داشته باشد، وقتی طرحی را به اجرا در میآورد، چنانچه با مشکلی روبرو شد دست به تعدیل زند یا در آن تغییری به وجود آورد. زیرا برخی مواقع بر روی کاغذ نکتهای آورده میشود، ولی بعد از شروع اجرایی آن متوجه نیاز به تغییر خواهیم شد. طرح از زمان نوشتن تا عملیاتی شدنش بسیار متفاوت خواهد بود؛ بنابراین چنانچه دولت ببیند طرح در زمان اجرا با نوشتن آن بر روی کاغذ تفاوت دارد، باید بلافاصله دست به اصلاح آن زند.