ایبِنا بررسی کرد؛

تکلیف سهام عدالت جاماندگان چه شد؟

تکلیف سهام عدالت جاماندگان چه شد؟
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس گفت: برای پیگیری موضوع جاماندگان سهام عدالت آن را در سامانه نمایندگان قرار خواهیم داد.
کد خبر : ۱۴۴۰۶۰

به گزارش خبرنگارایبِنا؛ تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند که می‌توان آن‌ها را به دو دسته تقسیم کرد.

 

گروه اول، در بازه زمانی توزیع سهام عدالت بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مشمول دریافت سهام عدالت بودند، اما موفق به ثبت نام نهایی نشدند. گروه دوم هم افرادی هستند که توسط وزارت کار به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شده و سهام عدالت دریافت نکرده‌اند. در بین این افراد مشمولان نهاد‌های حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی، روستانشینان، کارگران شاغل در کارخانه‌ها، کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی و کارگران فصلی و ساختمانی نیز قرار دارند.

 

در طی این سال‌ها خبر‌های متنوعی در رابطه با سهام عدالت جاماندگان مطرح شد، بعضی اوقات نیز گفته شد که امکان ثبت نام مجدد برای جاماندگان وجود ندارد تا در نهایت تصویب‌نامه دولت در خصوص واگذاری سهام به اقشار کم درآمد فاقد سهام عدالت توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. طبق این تصویب‌نامه میزان سهامی که قرار است به جاماندگان تعلق گیرد و نام شرکت‌های تخصیص دهنده سهام عدالت مشخص شد.

 

به همین جهت سازمان خصوصی سازی مکلف است در مرحله اول از محل باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در بنگاه‌های قابل واگذاری نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام کند. مبلغ واگذاری به جاماندگان سهام عدالت معادل ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.

 

البته قوامی معاون وزیر اقتصاد، هم از همکاری با سازمان خصوصی سازی برای دریافت سهام عدالت جاماندگان خبر داد. خود جاماندگان نیز باید دست به کار شوند و در سامانه وزارت رفاه ثبت‌نام کنند البته اگرافراد دارای یک خانه و ماشین باشند، در دهک پردرآمد قرار می‌گیرند و شاید مشمول سهام عدالت نشوند، چون سهام عدالت به ۶ دهک کم‌درآمد جامعه تعلق می‌گیرد، اما طبق گفته رئیس هیأت مدیره اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت، باید کار شناسایی مشمولان سهام عدالت در مورد کارمندان کشوری و لشکری را به سازمان‌های مربوطه و در مورد روستائیان و عشایر به دهیاری‌ها، شورا‌های روستایی و بخشداری‌ها واگذار کنند تا حقوق مردم ضایع نشود.

 

قرار است به ازای هر نفر از جاماندگان ۱۰ میلیون سهام عدالت تعلق گیرد که ۵ میلیون تومان از آن به شکل کمک بلاعوض دولتی خواهد بود و ۵ میلیون تومان از محل سود و درآمد آتی سهام عدالت طی ۱۰ سال آینده به صورت تقسیط دریافت می‌شود.

 

طبق گفته راضیه ذوالنوریان مدیرکل دفتر امورسهام عدالت سازمان خصوصی سازی، مصوبه‌ای در دوازدهم ماه جاری در رابطه با جاماندگان سهام عدالت ابلاغ شد، البته سازمان خصوصی‌سازی از ابتدای سال پیگیر موضوع جاماندگان بود. اولویت این سازمان، جاماندگان تحت پوشش نهاد‌های حمایتی مثل کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشوراست. البته طبق این مصوبه سه دهک اول درآمدی جامعه کارگران هم به این مجموعه اضافه شده است، که این قشر‌ها سر جمع حدود سه و نیم میلیون نفر می‌شوند.

 

موضوع جاماندگان سهام عدالت در مجلس نیز در حال پیگیری است به همین منظور میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما در مجلس موضوع جاماندگان سهام عدالت را پیگیری خواهیم کرد، البته خود وزارت اقتصاذ نیز این موضوع را دنبال می‌کند، من در سامانه نمایندگان این مسئله را قرار خواهم داد که باقی نمایندگان نیز این موضوع را مشاهده کنند.

 

دررابطه با جاماندگان سهام عدالت، حدادی مشاوررئیس سازمان بورس گفت: وضعیت جاماندگان نیز مانند ۴۹ میلیون سهام دار فعلی می‌شود، به این صورت که باید اقساط سهام عدالت طی ۱۰ سال سپری شود و بعد از ۱۰ سال که آزادسازی انجام می‌شود، این سهام در اختیار خود سهامداران  قرار خواهد گرفت.

ارسال‌ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۸
۰
سلام ماخانواده 5نفری هستیم خودم تنهاسهام میگیرم تکلیف ماچیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۶
۰
سلام ما خانواده شش نفری واز قشر کارگر کم درآمد و فاقد سهام عدالت هستیم
مرادی کرمانشاه
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۶
۰
باسلام واحترام خدمت شما...
خانواده ای 6نفره هستیم تحت حمایت هیچ نهادی نیستم سهام عدالت هم نداریم لطفا راهنماییم کنید چکار کنیم.
درضمن احاره نشین وکارگر فصلی هستم نه بیمه ای ونه مزیای خاص داریم.... سپاسگزارم