یحیی لطفینیا، کارشناس اقتصادی درباره فضای هیجانی خرید و فروش ارز به خبرنگار ایبِنا گفت: یکسری اتفاقات در وضعیت سیاست بینالملل پیرو اتفاقات اخیر داخلی در حال روی دادن است که این مسئله بر بازار ارز کشور تاثیر دارد. کشورهای اروپایی پس از این اتفاقات تحرکات بینالمللی را آغاز کردند که به رفتارهای هیجانی ارزی دامن میزند.
وی در ادامه ابراز کرد: نکته این است که سیاستگذار در رابطه با تحولاتی که از سوی دولتهای خارجی اتفاق میافتد، همگن نیست و قدرت پاسخ دادن به انتظاراتی که در نتیجه این تحولات به وجود آمده را ندارد، بنابراین مردم در برابر فضایی قرار میگیرند که با توجه به انتظارات تورمی و افزایش سطح فضای مورد اشاره، موقعیت واماندگی به خود میگیرند.
این کارشناس اقتصادی درباره بازار مبادله ارز و طلا در راستای پاسخگویی به نیازها اظهار داشت: هر اندازه بتوانیم نیازهایی که واقعی هستند را در فضای رسمی بازار پاسخ دهیم، نرخ در بازار غیررسمی کاهش پیدا میکند. شکلی که نرخ در بازار غیررسمی به خود میگیرد، سبب کاهش قدرت نرخگذاری سیاستگذار میشود.
لطفی نیا در ادامه یادآور شد: کنار بازار مبادله ارز و طلا، باید برخوردهای تعزیراتی، قانونی، مبارزه جدی با قاچاق کالا و خروج از چرخه غیررسمی به طور جدی دنبال شود. انتظار میرود با این نکات فضای التهابی بازار کاهش پیدا کند، اما یقینا غیر از این صورت گیرد با توجه به شرایط انتظارات تورمی این وضعیت ادامه خواهد داشت.