
به گزارش ایبِنا، سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به برنامه جامع دولت جهت کنترل تورم عنوان کرد: با توجه به تاکیدی که بر پیاده شدن و عملیاتی شدن برنامه مهار تورم و رشد تولید وجود داشت، همکاری بسیار خوبی میان سه دستگاه اصلی اقتصادی دولت که شامل بانک مرکزی و سازمان برنامه و وزارت اقتصاد شکل گرفته است که البته با همکاری سایر وزارت خانهها تکمیلتر میشود.
همچنین در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی، برنامه مشترک دستگاههای دولتی برای کنترل تورم و رشد تولید را ارائه دادند و کلیات این برنامه به تصویب رسید و قرار شد تا زمان بندی هر اقدامی که توسط دستگاهها صورت میگیرد نیز در طی همین هفته به اطلاع مردم برسد.
وزیر اقتصاد در ادامه به تشریح ۱۰ برنامهی مدنظر دولت برای کنترل تورم و رشد تولید اشاره کرد:
۱- کاهش کسری بودجه دولت که ۸ اقدام مورد تایید شورای اقتصاد قرار گرفت.
۲- برنامه کاهش ناترازی بانکهای دولت، که ۷ اقدام مورد تایید شورای اقتصاد قرار گرفت.
۳- کاهش بدهیهای دولت، ۶ اقدام را شورای اقتصاد تایید کرد.
۴- کاهش ناترازیهای ارزی، به این معنا که منابع و مصارف ارزی و تقاضای ارز مدیریت شود و تقویت عرضهی ارز توسط صادرکنندگان، ۶ اقدام مورد تایید شورای اقتصاد قرار گرفت.
۵- برنامهی مدیریت نقدینگی و انضباط پولی، با هدف گذاری ۲۵ درصد رشد نقدینگی که توسط بانک مرکزی مطرح شده بود با ۳ اقدام مورد تایید قرار گرفت.
۶- برنامه هدایت اعتبار به فعالیتهای تولیدی کشور با ۸ اقدام موثر مورد تایید قرار گرفت.
۷- پیش بینی پذیری و رفع موانع تولید که یکی از برنامههای مفصل امسال دولت محسوب میشود با ۱۱ اقدام مشخص مورد تایید قرار گرفت.
۸- کاهش ناترازیهای حوزهی انرژی، با ۷ اقدام مشخص که عمدهی آنها اقدامهای غیر قیمتی هستند که خود آن موجب افزایش تورم نشود، مورد تایید قرار گرفت.
۹- برنامه عرضه داراییهای مالی دولت که ۳ اقدام در این راستا مورد تایید شورای اقتصاد قرار گرفت.
۱۰- برنامهی مدیریت انتظارات، بهبود دیپلماسی اقتصادی و رشد سرمایه گذاری خارجی که ۶ اقدام در این خصوص مورد تایید شورای اقتصادی قرار گرفت.
وی در پایان اضافه کرد، رئیس جمهور تاکید داشتند که در هفتهی جاری جزئیات وظایف هر دستگاه با زمان بندی ماهانه اقدامات دستگاه ها، تهیه و به تایید شورای اقتصاد برسد.