28 ارديبهشت 1402 - 16:06
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان در گفتگو با ایبِنا:

درآمدهای ارزی بیشتر از مصارف است/ سپرده بانکی در برابر تورم بیمه شود

درآمدهای ارزی بیشتر از مصارف است  سپرده بانکی در برابر تورم بیمه شود
رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان گفت: درآمد ارزی از مصرف ارز پیشی گرفته است و هم اکنون در کشور بیش از نیاز مصرف، دلار وجود دارد.
کد خبر : ۱۵۰۳۹۶

محمد حسین روشنک؛ رئیس اتاق مشترک  بازرگانی ایران و تاجیکستان در گفتگو با خبرنگار ایبنا؛ در رابطه با وضعیت تجارت ایران گفت: تراز تجاری کشور مثبت است به عنوان نمونه، صادرات خراسان رضوی در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۱، ۴۲ درصد رشد داشته است، بنابراین از نظر تجارت در شرایط خوبی قرار داریم.

 

 وی افزود: با وجود تجارت خوب چندین عامل باعث می‌شود که نتوانیم نوسان بازار آزاد ارز را به راحتی کنترل کنیم؛ اولین مورد پیوند زدن اقتصاد و بنگاه اقتصادی به تسهیلات بانکی است. یعنی هیچ فردی با پول خود اقدام به ایجاد بنگاه‌های تولیدی و خدماتی نمی‌کند و انتظار دریافت تسهیلات دارد.

 

روشنک اضافه کرد: زمانی که سود تسهیلات بانکی بسیار کمتراز نرخ تورم است افراد تسهیلات بیشتری تقاضا می‌کنند و به نوعی سوبسید بیشتری نیز دریافت می‌کنند بنابراین همواره به دنبال دریافت تسهیلات هستند و این تسهیلات یکی از عوامل نوسان قیمت دلار است.

 

سبقت درآمد ارزی از مصرف ارز 

 

 رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان با اشاره به اینکه در کشور درآمد ارزی از مصارف ارزی سبقت گرفته و از لحاظ درآمد ارزی در وضعیت خوبی قرار داریم گفت: با وجود خوب بودن ذخایر ارزی مردم نگران کاهش ارزش پول شان هستند برای همین آن را به دلار طلا و غیره تبدیل می‌کنند.

 

وی افزود: بنابراین بخش زیادی از دلار معامله شده در کشور برای مصرف نیست بلکه برای حفظ ارزش پول است و در شرایط فعلی که درآمد ارزی از مصرف بیشتر است باید قیمت دلار کاهش پیدا کند، اما به علت نگرانی مردم برای حفظ ارزش پول شاهد کاهش قیمت دلار به میزان قابل توجه نیستیم.

 

روشنک تاکید کرد:  باید پس انداز افراد در بانک را بر اساس نرخ سکه و طلا بیمه کنیم؛ به عنوان مثال قیمت سکه امروز ۳۰ میلیون است و اگر فردی ۳۰ میلیون تومان در بانک گذاشته باشد پایان سال به اندازه قیمت یک سکه و ۲ الی ۳ درصد سود دریافت کند و از طرف دیگر افراد خواستار تسهیلات  باید علاوه بر سکه، ۵ درصد سود بدهند و ارزش پولی را که از بانک مرکزی گرفتند بیمه کنند اگر این اتفاق بیفتد تورم و نرخ دلار کاهش پیدا می‌کند و امضاهای طلایی از بین می‌رود.

 

رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان در پایان با اشاره به وضعیت تجارت بین دو کشور گفت: بعد از سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و سفر رئیس جمهور این کشور به ایران رابطه سیاسی و اقتصادی بین دو کشور بهبود یافته است.

ارسال‌ نظر