کاهش تولید نفت در کردستان عراق

کاهش تولید نفت در کردستان عراق
تولید نفت کردستان عراق پس از دو ماه توقف، بدون هیچ نشانه‌ای مبنی بر از سرگیری پمپاژ صادرات به بندر جیهان ترکیه،کاهش یافت.
کد خبر : ۱۵۰۷۵۵

به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از المیادین، پس از توقف مداوم نزدیک به دو ماه، تولید نفت از اقلیم کردستان عراق در حال کاهش است و هیچ نشانه قابل توجهی مبنی بر از سرگیری پمپاژ صادرات به بندر جیهان ترکیه وجود ندارد.

ترکیه صادرات ۴۵۰ هزار بشکه در روز شمال عراق از طریق خط لوله عراق-ترکیه را در ۲۵ مارس پس از تصمیم داوری اتاق بازرگانی بین المللی متوقف کرد.

این اتاق به ترکیه دستور داد ۱.۵ میلیارد دلار غرامت برای صادرات غیرمجاز دولت اقلیم کردستان عراق بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به بغداد بپردازد.

تخمین زده می‌شود که توقف ۵۹ روزه بیش از ۱.۵ میلیارد دلار برای دولت اقلیم کردستان هزینه داشته است.

این توقف که نتایج آن به دلیل ظرفیت محدود ذخیره‌سازی در منطقه تشدید شد، منجر به توقف بیشتر تولید آن به میزان ۴۵۰۰۰۰ بشکه در روز طی چند هفته شد.

حتی میادینی که پس از توقف خط لوله به تولید خود ادامه دادند، اکنون مجبور به توقف یا کاهش تولید شده‌اند.

سخنگوی شرکت ژنل انرژی که میدان طاق طاق را اداره می‌کند، گفت که این میدان دیگر تولید و پمپاژ به تاسیسات ذخیره نمی‌کند. این میدان قبلاً ۴۵۰۰ بشکه در روز تولید می‌کرد.

یک منبع آگاه از عملیات میدان "خورمال" گفت: این میدان هم اکنون حدود ۵۰ هزار بشکه در روز تولید می‌کند.

این میزان نسبت به ۱۰۰۰۰۰ بشکه در روز یک ماه قبل و ۱۳۵۰۰۰ بشکه در روز قبل از توقف خط لوله به ترکیه، کاهش یافته است.

عراق در این ماه از ترکیه خواست تا عملیات پمپاژ و بارگیری خط لوله در بندر جیهان را در ۱۳ مه از سر بگیرد.


یک مقام در بخش نفت عراق گفت که شرکت ترکی Botaş Pipelines گفته است که "به زمان بیشتری برای بررسی امکان سنجی فنی خط لوله قبل از ازسرگیری پمپاژ نیاز دارد. "

این منبع گفت: این موضوع اکنون بیشتر سیاسی است تا فنی.

مقامات دولت عراق پیشتر به رویترز گفته بودند که "انتخابات ترکیه دلیل تاخیر است. "

انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ۱۴ مه برگزار شد، اما هیچ یک از نامزد‌های اصلی از آستانه ۵۰ ٪ + ۱ آرا برای تعیین رقابت در دور اول عبور نکردند و دور دوم انتخابات برای ۲۸ می‌ برنامه‌ریزی شده است.

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر