به گزارش ایبِنا، از اتاق تعاون ایران، عدد شامخ کل در اردیبهشت ماه (۵۲.۲۲)، در مقایسه با رقم این شاخص در فروردین ماه (۳۳.۹۵)، خروج از وضعیت رکود را نشان میدهد.
در این ماه افزایش قابل توجه مولفههای سرعت انجام و تحویل سفارش و یا فرآیند کار و مصرف حاملهای انرژی در نتیجه افزایش مولفههای میزان سفارشهای جدید مشتریان و میزان فروش کالاها و خدمات، همچون ماههای مشابه در دورههای گذشته بیانگر ازسرگیری مجدد فعالیتها پس از تعطیلات ابتدایی سال است.
بر اساس این گزارش، مولفه قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز علیرغم کاهش ناچیز حاصل از ثبات نسبی نرخ ارز در اردیبهشت ماه، همچنان برای ششمین ماه پیاپی بالاترین رقم در میان سایر مولفهها را به خود اختصاص داده است.
کاهش مولفه میزان استخدام و بهکارگیری نیروی انسانی برای سومین ماه پیاپی با رقم (۴۲.۲۲)، رکوردی جدید را به عنوان پایینترین میزان این شاخص در دو سال گذشته به ثبت رساند.
مولفهی «انتظارات تولید در ماه آینده» با ثبت رقم (۵۳.۳۳) بیانگر پیشبینی فعالین اقتصادی مبنی عدم تغییر در وضعیت موجود فعالیتهای ساختمانی در خرداد ماه است.
از نظر فعالان اقتصادی بالا بودن و عدم تثبیت قیمت خرید مواد اولیه اصلیترین عامل در کاهش میزان رشد شاخص کل در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در مقایسه با ماههای مشابه در دورههای گذشته میباشد و از مهمترین نکات حائز اهمیت در نتایج حاصل از این دوره میتوان به خطر ادامهدار شدن کاهش ظرفیت و یا تعطیلی واحدهای تولیدی و در نتیجه آن، از دست دادن ظرفیت اشتغال در حوزه صنعت ساختمان اشاره کرد.