به گزارش ایبِنا، محمد مرتضوی در حاشیه دومین نمایشگاه بین المللی فناوریهای نوین ساخت و ساز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از مشکلات متقاضیان نهضت ملی مسکن عدم توانایی در پرداخت آورده مورد نیاز است، افزود: انبوه سازان این آمادگی را دارند که بخشی از آورده متقاضیان را در قالب سرمایه گذاری خود تامین کنند تا بدین طریق میزان آورده متقاضیان کاهش یابد و این مهم در نهایت موجب تسریع در روند اجرای این طرح خواهد شد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی انبوه سازان در طرح نهضت ملی مسکن خانه دار کردن این قشر است، تاکید کرد: بخشی از نهضت ملی مسکن در روستاها است که با توجه به حضور بنیاد مسکن کار در روستاها خیلی سخت نیست؛ بخشی دیگر نیز از طریق خودمالکی در حال انجام است؛ اما قسمت دیگر مرتبط با کسانی است که باید آوردههای خود را وارد طرح کنند، اما قادر به پرداخت نیستند و هدف انبوه سازان این قشر است.
رئیس کانون انبوه سازان مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه این قشر حداقل ۵۰ درصد هدفگذاری دولت هستند، تصریح کرد: بر همین اساس انبوه سازان و توسعهگران قادر خواهند بود ۵۰ درصد هدفگذاری انجام شده توسط دولت را در طرح نهضت ملی مسکن محقق کنند.
مرتضوی با اشاره به اینکه به همین منظور تفاهم نامههایی نیز منعقد شده است، گفت: در قالب برنامه جامع و اقدام مشترک، بخش خصوصی، دولت و مجلس شورای اسلامی میتوانند به یک تفاهم رسیده و قفل بزرگی را از نهضت بردارند.
بستههای جدید انبوه سازان بهزودی ارائه میشود
وی با اشاره به اعلام بستههای تشویقی توسط وزارت راه و شهرسازی برای رونق تولید مسکن در کشور، بیانداشت: انبوه سازان نیز بستههایی را با هدف باز کردن گرههایی که منجر به توسعه درونی شهرها شده را اعلام خواهند کرد.
مرتضوی ضمن تاکید بر کاهش نرخ سود از شیوههایی نظیر صندوق ملی زمین و مسکن با وضع یارانه، گفت: یکیاز راهکارهایی که نهضت ملی مسکن را متحول خواهد کرد استفاده از بافتهای فرسوده شهری است، زیرا با جانمایی بخشی از پروژههای نهضت ملی مسکن در درون شهرها با توجه به وجود زیرساختها در این مناطق، علاوه بر کاهش هزینههای ساخت میتوان شاهد افزایش سرعت ساخت و ساز نیز باشیم.
رئیس کانون انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار واحد در نهضت ملی مسکن توسط انبوه سازان در حال ساخت است، ادامهداد: متوسط هزینه ساخت در این طرح حدود ۱۰ میلیون است، هرچند نمیتوان قیمتی واحد برای کل کشور در نظر گرفت.